Jövő héten érkezik a mozikba az Erőss Zsolt hegymászó emlékére készült film

2022.09.14. - 08:00
Hazánk legismertebb hegymászója, Erőss Zsolt 2013-ban szenvedett halálos balesetet a Himalája harmadik legmagasabb hegycsúcsa, a Kancsendzönga megmászása közben. Tragédiáját a Magasságok és mélységek című nagyjátékfilm örökíti meg, de a legkevésbé sem hagyományos módon: a történetben nem Erőss, hanem felesége és két gyermekének anyja, Sterczer Hilda szemszögén keresztül mutatja be az eseményeket és a gyász folyamatát.
Jövő héten érkezik a mozikba az Erőss Zsolt hegymászó emlékére készült film

„A csúcson van az ember a legtávolabb az élettől…”

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét. Első egész estés A “Magasságok és mélységek” című filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi fesztiválokon díjazott rövidfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja.

A főszerepben az erdélyi származású Pál Emőke látható, míg Erőss Zsoltot a Nemzeti Színház színésze, Trill Zsolt alakítja. A filmet Tóth Ildikó, Fehér Anna és Fenyő Iván, valamint Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan jegyzik producerként.

A filmet szeptember 22-én mutatják be a hazai mozikban.