Katy Perry megkapja az MTV „Video Vanguard” díját

2024.08.21. - 12:00

Néhány nappal hetedik stúdióalbuma, a 143 megjelenése előtt a popikon Katy Perry megkapja az egyik legfontosabb zenei díjat, amit egy művész kiérdemelhet: az MTV Video Music Awards életműdíját, Vanguard- díját, amit azon művészeknek ítélnek oda, akik munkásságukkal igazi úttörőként járnak élen a zenei életben, és amelyre nagy hatást gyakoroltak a zenéjükkel.

Katy Perry megkapja az MTV „Video Vanguard” díját

Az énekesnő az idei MTV Video Music Awards díjátadón, szeptember 11-én, szerdán, a New York-i UBS Arénában lép fel, ahol legnagyobb slágereit adja elő. Az ötszörös VMA-díjas Perry 2017 óta először tér vissza a zenei díjátadó színpadára.

Katy Perry az egyik legsikeresebb énekesnők egyike, összesen 115 milliárd streammel a zenei platformokon, több mint 70 millió eladott albummal világszerte, videóinak nézettsége pedig meghaladja a kétmilliárdot. Perry ott van az alig öt előadó között, az Amerikai Hanglemezkiadók Szöversége, az RIAA történetében, akik beléptek azon zenészek elit klubjába, akik már 100 millió hitelesített dallal büszkélkedhetnek, emellett már hat kislemeze és egy albuma is elérte a gyémánt minősítést.

A korábbi életműdíjasok között olyan nevek szerepelnek, mint Shakira, Beyoncé, Nicki Minaj, Madonna, Janet Jackson, LL Cool J, Jennifer Lopez, Rihanna, Justin Timberlake és Missy Elliott. David Bowie, a The Beatles és a rendező Richard Lester, akik megosztva kapták meg ezt a díjat az első VMA gálán, 1984-ben.

Katy Perry legemlékezetesebb MTV VMA-pillanatai közét tartozik, amikor a 2009-es díjátadón az Aerosmith gitárosával, Joe Perryvel adta elő a „We Will Rock You” című dalt – ez volt egyben az énekesnő első fellépése a gálán.

Katy első trófeáját 2011-ben nyerte el, amikor három díjat is hazavihetett az MTV Video Music Awards gáláról:  köztük a „Legjobb együttműködés” és az „Év videoklipje” díjat  a „Firework”-ért. 2013-ban Katy Perry zárta az eseményt a „Roar” látványos előadásával, a Brooklyn hídnál, ahol rajongók tömege vett körül.

Katy Perry mellett az idei MTV VMA díjátadón fellép többek közt Chappell Roan, Sabrina Carpenter, Camila Cabello, GloRilla és Rauw Alejandro.

A jelöléseket Taylor Swift vezeti, aki 10 kategóriában esélyes díjra, őt követik Post Malone 9 jelöléssel, Ariana Grande, Eminem és Sabrina Carpenter 6-, Megan Thee Stallion és SZA 5-, valamint Olivia Rodrigo, Lisa és Teddy Swims 4 jelöléssel.