Kendrick Lamar és Drake már a Billboardon (is) csatáznak

2024.05.15. - 12:00

Ezen a héten a két rap sztár, Kendrick Lamar és Drake rivalizálása felkúszott a Billboard  kislemezlistájának élére is. A zenei párharcban egyelőre Lamar áll nyerésre, aki átvette a vezetést az amerikai slágerlistán.

Kendrick Lamar és Drake már a Billboardon (is) csatáznak

A héten Kendrick Lamar “Not Like Us” című dala az első helyen debütált a Billboard Hot 100-on, míg  “Euphoria” című száma, amely két hete van jelen az amerikai kislemezlistán.  nagyot zuhant a harmadik helyről 11-re. Future, Metro Boomin és Lamar közös slágere, a “Like That” című szám, mely három héten állt az élen a hatodikról a nyolcadik helyre esett vissza. Eközben  Drake “Family Matters” című dalával a hetedik helyen nyitott a Billboard Hot 100-on.

Ez már a negyedik alkalom, hogy Lamar vezeti a Billboard kislemezlistáját; a rapper karrierje során eddig 15 dallal szerepelt a tengerentúli slágerlista Top 10-es mezőnyében. A rekordot, a legtöbb Top 10-es dallal azonban Drake tartja: a “Family Matters” a 78. felvétele a tíz legjobb között.

A Billboard Hot 100 második helyén ezen a héten ez  Tommy Richman áll a  “Million Dollar Baby” című dalával,  mely már második hete szerepel a listán. Taylor Swift és Post Malone közös száma a “Fortnight” a negyedik helyre csúszott vissza, miután két héten át állt az élen. Shaboozie és a “A Bar Song” című dala a harmadról az ötödik helyre csúszott vissza, Sabrina Carpenter “Espresso” című száma négy pozíciót rontott, így a nyolcadik helyen található a héten, Benson Boone “Beautiful Things” című dala a kilencedik, a Billboard kislemezlistájának Top 10-es mezőnyét Teddy Swims “Lose Control” című slágere zárja.

Fotó:  Christopher Polk/Billboard via Getty Images