Készéthetik a pénztárcájukat a rajongók: Trónok harca relikviák kerülnek kalapács alá

2024.09.23. - 10:00
A kultsorozatban használt jelmezekre, kellékekre, díszletekre és emléktárgyakra licitálhatunk októberben – adta hírül az Associated Press.
Készéthetik a pénztárcájukat a rajongók: Trónok harca relikviák kerülnek kalapács alá

A jövő hónapban, több mint 2000, a kultsorozathoz kapcsolódó tárgyat bocsátanak aukcióra a Heritage Auctions aukciósház szervezésében. Az ikonikus darabok kikiáltási ára 500 és 20 000 amerikai dollár között mozog.

Kalapács alá kerül többek közt Sir Jaime Lannister páncélja és kardja, valamint kisebb kellékek, például a Mások által használt fogprotézisek. Az aukció további, figyelemreméltó tárgyai közt találjuk Daenerys Targaryen köpenyeit, kabátjai és bőröltözékeit, amelyeket Emilia Clarke viselt, a Kit Harington által alakított Jon Snow Longclaw nevű kardját, valamint a Királynő Keze kitűzőt, amelyet Peter Dinklage viselt Tyrion Lannister szerepében. Várhatóan olyan tárgyakat is árverésre bocsátanak, amelyek nem kaptak sok szerepet a képernyőn, például a harangot, amely akkor szólt, amikor Cersei Lannisternek meztelenül kellett végigvonulnia a város utcáin.

Jay Roe, az HBO alelnöke elmondta, hogy az aukció remek lehetőség a rajongók számára, hogy “megszerezzenek egy darabot a történetből”.

A kollekciót szeptember 17. és október 4. között tekinthetik meg az érdeklődők a Heritage Auctions aukciósház New York-i és londoni kirendeltségein.

📷 John Lamparski/Getty Images