Két év szünet után újra elstartolt a VOLT

2022.06.22. - 07:42
„Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de tegnap újraéledt, és a soproni Lővérek is benépesült a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. A fesztivál idén július 21 és 25 között rendezik.
Két év szünet után újra elstartolt a VOLT

“Vannak fesztiválok, és van a VOLT – így szól a 2022-es Telekom VOLT Fesztivál szlogenje, amely jól kifejezi a szándékunkat akár a programkínálat, akár a VOLT-ot érintő legfontosabb törekvéseink terén”- mondta korábban Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapítója. “A célunk az, hogy az élő zene megkülönböztetett ünnepeként készüljenek Sopronba, akár a vendégeink, akár a fellépők, legyen szó a színpadi programról, a kísérő eseményekről, vagy éppen a Sopront érintő történésekről. A kétéves kihagyás utáni visszatéréssel nagyon magasra tesszük a lécet. A kezdetek óta jellemző a VOLTra a kifejezetten erős élő zenei vonal, a hazai- és nemzetközi sztárokat felvonultató line-up. A 2022-es Telekom VOLT programja ehhez képest is egy komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét. Olyan állócsillagnak számító stadionsztárok szerepelnek benne, mint a MUSE vagy a The Killers, a legaktuálisabb nevek és az állandó fesztiválkedvencek között Yungblud, a SUM41 vagy éppen a Bring Me The Horizon” – tette hozzá a főszervező.

Fülöp Zoltán, a VOLT másik alapítója hozzáfűzte: “Az idei VOLT a harmincadik lenne, ha nem számoljuk a két év kihagyást. Sokan kérdezik, hogy a jubileumot ünnepeljük-e valami különleges programmal? Leginkább azt tartjuk ünnepi pillanatnak, hogy végre elindul a VOLT és úgy lehetünk együtt a Hűség Városában, ahogyan azt majd’ három évtizede annyira szeretik a vendégeink.”

Az alapítók mellett a főszervezői szerepet pár éve már Filutás Anna látja el: “Nem könnyű feladat két év után újra felvenni a fonalat, ráadásul a VOLT az egyik első a sorban a hazai nyári fesztiválok közül. A kollégáim részéről a megszokottnál is több munkát, odafigyelést igényelt, hogy felkészüljünk erre az öt napra, remélem, a hangulat tükrözi majd ezt a törekvésünket.”

A VOLT-on a Telekom Nagyszínpad az első napon az Ivan & The Parazollal indított, akiket a Carson Coma követett, majd jöttekek a tankok, azaz a Tankcsapda és az estet ezen a színpadon a Muse zárta. Ma itt a Brains kezd, aztán Skillet koncert következik, majd a Bagosssy Brothers Company és főzenekarként a Killers lép színpadra. És elérkezett a csütörtök és a Telekom Nagyszínpadra lép Dzsúdló, a Follow the Flow, a brit énekes Yungblud és a szintén brit Bring Me The Horizon. Péntekre várjuk Azariah koncertjét, de lesz Irie Maffia, Halott Pénz és Sum 41 is. A VOLT zárónapján a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Platon Karataev, Passenger érkezik ide a Majka&Curtis páros és a VOLTot itt a Pendulum élő produkciója zárja.

Két további zenei színpadon további több mint 60 produkció szórakoztatja majd a VOLTra kiéhezett fesztiválozó közönséget.