A receptre még egy ideig várni kell, Borbás Marcsi, a Szent István Nap egyik nagykövete beleshetett az Ország Tortája győzteshez, a Levendula és Kert Cukrászdába. A Spicces füge respektus névre keresztelt nyertes süteményt augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és az Országtorta Ponton, ahol a korábbi évek első helyezettjei is elérhetőek lesznek a nagyközönségnek.
A 2011 óta megrendezett, Ország Tortája megmérettetésen, amelyen a Magyar Cukrász Ipartestület a nemzetközi trendeket megtörve, a magyar hagyományok felé irányította a versenyt, a hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból minimum egyet fel kellett használniuk a nevezőknek. A nyertes kreációnál, a Spicces füge respektusnál a jó minőségű tokaji aszú köszön vissza.
A torta mandulalisztes vajas piskótából, sóskaramellás mousse rétegből és egy kakaóbab töretet is tartalmazó diós-karamellás ropogósból áll, a különleges ízvilágot a tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes fehércsokis ganache adja, amelyet egy diós morzsás, de mégis ropogós textúrájú süteménytészta koronáz meg.
A győztes tortát Lakatos Pál álmodta meg, aki beavatta Borbás Marcsit a készítés fázisaiba.