Limitált kiadású bakeliten jelent meg az Alkonyat zenéje

2024.08.12. - 14:00

A hatalmas kasszasiker, a Twilight – magyarul Alkonyat – filmsorozat első két részéhez készített filmzenei albumát limitált kiadású bakelitlemezen adták ki ezen a nyáron. A nagysikerű film Stephanie Meyer best-seller könyvein alapuló, akciódús, modern szerelmi történet, mely egy átlagos tinédzser lányról, Bella-ról szól, aki egy kisvárosba költözik és beleszeret egy rendkívüli fiúba, Edwardba, aki egy vámpírcsalád tagja.

Limitált kiadású bakeliten jelent meg az Alkonyat zenéje

A ’Twilight: Original Motion Picture Soundtrack’ az első Alkonyat-film hivatalos filmzenéje, amelyet 2008. november 4-én adtak ki. Érdekesség, hogy a Twilight a legkelendőbb filmzene az Egyesült Államokban a Chicago óta. A Billboard 200 első helyén indított, megjelenésének első hetén pedig 165.000 példányban kelt el, aminek 29%-a digitális letöltés volt. Olyan előadók dalait tartalmazza, mint a Muse, a Linkin Park, a Collective Soul, valamint egy eredeti dalt a férfi főszereplőtől, Robert Pattinsontól Az egyik legsikeresebb
felvétel a lemezről a Paramore „Decode” című dala, melyet 2010-ben Grammy-díjra is jelöltek.

A ’The New Moon – Original Motion Picture Soundtrack’ album a sorozat második részének zenei kiadványa, mely
2009-ben debütált. A lemezen olyan ikonikus indie-és alternatív-rock előadók dalai csendülnek fel, mint a Death Cab For Cutie („Meet Me On The Equinox”), The Killers („A White Demon Love Song”), Lykke Li („Possibility”) és a Bon Iver („Rosyln”).