Lizzo megkapta az első Emmy-díját

2022.09.13. - 08:58
A Grammy-díjas énekesnő "Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls'' című tehetségkutató show-jáért kapta meg a televíziós Oscarnak is nevezett Emmy-díjat. A tegnap esti,  74.Emmy-gálán,  Zendaya és a „Squid Game- Nyerd meg az életet” is történelmet írt.
Lizzo megkapta az első Emmy-díját

„Amikor kicsi voltam, csak arra vágytam, hogy viszontlássam magam a médiumokban. Valakit, aki kövér, mint én, feketebőrű, mint én és szép, mint én” – mondta Lizzo, miután a “Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls” című tehetségkutató- valóság show-jáért átvette élete első Emmy-díját.

Lizzo mellett első Emmy-díját kapta Sheryl Lee Ralph is, aki a vígjáték sorozatok kategóriáiban lett a legjobb női mellékszereplő, valamint Quinta Brunson, aki a legjobb vígjáték sorozat forgatókönyvíróként kapta meg pályája első Emmy-jét – mindkettejük számára az „Abott Általános Iskola” hozta meg az elismerést.

Zendaya,  másodszorra kapta meg a drámai sorozat női főszereplőjének járó Emmy-díjat és ezzel ő lett az első, a televíziós Oscarnak is nevezett díj történetében, akinek kétszer is odaítélték ezt az elismerést.

„Köszönöm, hogy biztonságos körülményeket teremtettetek ahhoz, hogy leforgathassuk ezt a nehéz sorozatot. A legnagyobb vágyam az volt, hogy az ’Eufória’ segítsen abban, hogy kigyógyítsa az embereket. Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta velem a történetét” – mondta a színésznő.

Az „Örökösök” a dél-koreai sikerprodukcióval, „Squid Game- Nyerd meg az életet” című sorozattal osztozkodott a legjobb drámai sorozatnak járó díjakon. Lee Jung-jae lett az első ázsiai színész, aki Emmy-díjat nyert drámai sorozatban nyújtott alakításért.
„Köszönöm, hogy ilyen kreatív módon mutattad be a képernyőn a problémákat, amelyekkel életünk során mindannyian szembenézünk” – fordult a Jung-jae sorozat rendezőjéhez, Hwang Dong-hyukhoz, aki a legjobb rendezőnek járó Emmy-t vihette haza tegnap este. Lee Jung-jae anyanyelvén köszönetet mondott a dél-koreai nézőknek is. A díjátadó kulisszái mögött a ‘Squid Game’ rendezője úgy fogalmazott, hogy „nagy pillanat ez számunkra” a sorozat főszereplője pedig hozzátette, hogy bízik abban, hogy a produkció Emmy-díjai megnyitják az kapukat más dél-koreai színészek számára is a nemzetközi hírnév felé.

A vígjáték sorozat legjobb színésze kategóriában immár másodszor díjazták Jason Sudeikist a „Ted Lasso”-ban a nyújtott alakításáért, mint a brit foci csapat amerikai edzője; a legjobb női színésznő a „Hacks – A pénz beszél” című vígjáték sorozat szereplője, Jean Smart lett.

A 74. Emmy Gála nyerteseinek teljes listája itt található

Fotó: Christopher Polk/NBC /Getty Images