M3GAN méltó társat kap

2024.07.16. - 06:00

Annyira bejött a filmrajongóknak az M3GAN, hogy a gyilkos robotkislány ámokfutása nem csupán folytatást kapott, hanem az alapötlet továbbfejlesztésével érkezik a spinoff is. Az Atomic Monster és a Blumhouse stúdiók, amelyek az M3GAN-t sikerre vitték és jelenleg a folytatáson, az M3GAN 2.0-n dolgoznak, közösen készítik a SOULM8TE című erotikus thrillert, amelynek már a rendezője is megvan.

M3GAN méltó társat kap

Az új film hőse egy gyászoló férj, aki nem tudja feldolgozni felesége elvesztését, ezért egy mesterséges intelligenciával megáldott szexi robotnőt szerez be maga mellé. Az M3GAN-on edződött rajongók talán már ennyiből is ki tudják találni, hogy az önfejlesztő robot önállósítja magát, és kevés szereplő éri meg egy darabban a film végét. Az alkotók szerint a SOULM8TE felidézi a kilencvenes évek erotikus thrillereinek izzó hangulatát á la Elemi ösztön, de „megdöbbentő technológiai csavar” is lesz benne. A film sztorija James Wantól származik, aki napjaink egyik legeredetibb horrorfilmese, egyben az Atomic Monster producercég feje, a rendező pedig Kate Dolan lesz, aki a film forgatókönyvét is jegyzi.

Dolan komoly tekintélyt szerzett You Are Not My Mother (Nem vagy az anyám) című 2021-es lélektani horrorjával, amely 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon, ahol „mesterien megformált, lassú léptű modern ír rémmese”-ként méltatják. A film szemlátomást kellő garanciának bizonyult az Atomic Monster és a Blumhouse számára, hogy Dolanre bízzák újabb becses portékájukat.

Közben az M3GAN 2.0-ról még mindig csak annyit lehet tudni, hogy a robotkislány mesterséges intelligenciája visszatér, miután a gazdatest megsemmisülését követően továbbköltözött más digitális eszközökbe; továbbá szintén Alison Williams a főszereplő és az egyik producer, és újra láthatjuk Violet McGraw-t a kislánya, Cady szerepében.

A két filmre még kicsit várnunk kell, de a rajongók biztosan türelmesen kivárják, amíg a M3GAN 2.0 2025. június 26-án, a SOULM8TE peidg 2026. január 1-én megérkezik a mozikba.