Ma 30 éves Justin Bieber

2024.03.01. - 13:00

1994. március 1-én született Justin Bieber, akit 2008-ban a YouTube videomegosztó weboldalon Scooter Braun fedezett fel. 14 éve jelent meg debütáló, One Time című kislemeze, mely azonnal óriási siker lett. Bieber azóta is az egyik legnagyobb sztár, milliók rajonganak érte. Sajnos az utóbbi időben komoly egészségügyi problémákkal küzd, de bízunk benne, hogy hamarosan csak jó híreket kapunk felőle – és új zenéket.

Ma 30 éves Justin Bieber

Justin karrierje során rengeteg díjat nyert és számos rekordot döntött meg, többek közt Elvis Presley rekordját: a kanadai sztár lett ugyanis a legfiatalabb előadó, aki hét number one lemezzel rendelkezik, miután a Changes is fellépett a Billboard albumlistájának első helyére. Elvisnek mindezt 26 éves korában sikerült elérnie.

Eddigi pályafutása során hat stúdióalbumot dobott piacra, 2 Grammy-t, 26 Billboard Music Awards-ot, 2 Brit Awards-ot, 18 American Music Awards-ot, 21 MTV Europe Music Awards-ot és 6 MTV Video Music Awards-ot mondhat magáénak. Világszerte összesen több mint 150 millió albumot adott el. Tavaly az MTV Video Music Awards-on az év előadójának választották.

Azonban néhány éve bevallotta, hogy karrierje során volt olyan időszak, amikor nagyon nehezen birkózott meg a hírnévvel – és az, hogy gyerekkorától a zeneipar diktálja a szabályokat az életében, mély nyomokat hagyott benne. A felnőtté válás is depressziót hozott magával, és elmondása szerint nagyban köszönheti menedzserének, Scooter Braunnak azt, hogy túljutott ezeken a nehézségeken.
Az énekes nem felejtette el, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia, és a hasonló broblémákkal küzdők mellé állva létrehozta a Bieber Foundationt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára.

Justin Bieber 2018. őszén vette el Hailey Baldwint, akivel a házassága természetesen azóta is a pletykalapok kedvelt témája, ám Hailey Bieber éppen nemrég jelentette ki, hogy nem hajlandó többet a házasságukról nyilatkozni, mert az mindíg rosszul sül el és különböző álhírek forrása lesz.

2021. Justin Bieber számára egy nagyon gyümölcsöző és sikeres év volt. Márciusban megjelent “Justice” című hatodik stúdióalbuma remek fogadtatásban részesült és rajongók millióit tette boldoggá; Kid Laroial közös, „Stay” című slágere több hetedik héten át uralta a Billboard Hot 100-ot és „Ghost” című dala is aratott hatalmas sikert. Nemsokkal a „Justise” után egy minialbumot is piacradobott, „Freedom” címmel, amelynek hat dalát a gospel ihlette. 2021. október 8-án az Amazon Prime Videon pedig bemutatták a „Justin Bieber: Our World” című dokumentumfilmet , amely az OBB Films a SB Films és Amazon Studios égisze alatt készült. Justin Bieberről néhány éve egy tízrészes dokumentumfilm-sorozat is készült, ami a YouTube-on elérhető.

Az énekes azonban komoly egészségügyi problémákkal küzd:  idén júniusban jelentette be, hogy Ramsay Hunt-szindrómában szenved, ami többek közt időszakos arcbénulással jár, ezért lemondta észak-amerikai koncertjei egy részét.  Miután jobban érezte magát, két éve, július végén Európában folytatta a turnéját, amelynek részeként augusztusban a Sziget-fesztiválon is énekelt.
Ám a Rock in Rio fesztivál után állapota ismét rosszabbodott, így egy időre kénytelen volt ismét visszavonulni és le kellett mondania a Justice World Tour összes hátralévő időpontját, köztük a tavalyi március 11-ei budapesti is fellépését is. A 70 koncertből álló turné az eredeti tervek szerint 2023 márciusában ért volna véget.

Ebben a hónapban azonban Justin meglepte a rajongóit: több mint egy év kihagyás után, először lépett fel élőben, a torontói History nevű klubban. A Billboard magazin szerint a szettben olyan slágerek hangzottak el, mint a “Baby”, “Peaches”, “Eenie Meenie” és “Hold On”, emellett, SZA “Snooze” című dalának remix változatával is megörvendeztette a közönséget.

Tavaly januárban, sok zenészhez hasonlóan, akik az utóbbi években túladtak zenei katalógusaikon – Justin Bieber is eladta a zenéje jogait a Hipnosis nevű cégnek. Az üzlet – meg nem erőstett hírek szerint – 200 millió dollárról szólt.