Ma ünnepli a születésnapját a brit X Factor legnépszerűbb győztese

2024.03.02. - 13:00

James Arthur, aki 1988. március 2-án született az angliai Middlesbroughban, 2012-ben Nicole Scharzinger mentoráltjaként aratott elsöprő győzelmet az X Faktor tehetségkutató műsorban.

Ma ünnepli a születésnapját a brit X Factor legnépszerűbb győztese

Az „Impossible” című dal azonnal a sztárok közé repítette Jamest. Ő lett a brit X Factor történetének legnépszerűbb győztese, aki rekordszámú szavazattal nyert a műsor fináléjában – a nézők 53 százaléka szavazott rá. Az „ Impossible” –t 48 óra alatt 255 000 alkalommal töltötték le. 2012-ben így James Arthur az egyik legtöbb eladott lemezzel büszkélkedő előadó lett.

Az győztes dal után James nem dőlt hátra, azóta is gyártja a slágereket, mint a „You’re Nobody”, „Recovery” vagy a „Say You Won’t Let Go“. A „It’ll All Make Sense In The End” James negyedik stúdióalbuma tavaly októberben jelent meg és hasonló sikert aratott, mint a brit énekes-dalszerző eddigi lemezei, a „James Arthur”, a „Back From The Edge” és a „YOU” után.

Kevesen tudják, de a kezdetekben különböző alternatív rock bandákban éneklő és saját zenét szerző James, az X Fractor előtt, 2011-ben a The Voice című műsorban próbált szerencsét, ahonnan azonban kiesett.

Fotó: Frank Hoensch/Getty Images