Ma van az Egészségügyi Világnap!

2024.04.07. - 06:00

Az ENSZ ezen a napon alapította meg a WHO-t (World Health Organization) az egészségügyi világszervezetet. Erre az eseményre emlékezünk április 7-én. Az ünnep célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára – és ez ma nem is lehetne fontosabb és aktuálisabb. Csakúgy, mint a főhajtás az egészségügyi dolgozók előtt!

 

Ma van az Egészségügyi Világnap!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ENSZ egyik szervezete, nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. A szervezet alapokmánya 1948. április 7-én lépett életbe, ezért lett ez a nap az egészségügyi világnap, amelyről minden évben megemlékezünk.

Nem csak a mai napon – de ma különösképpen – hálásnak kell lennünk az egészségügyi dolgozóknak, akik vigyáznak ránk és a családunkra, barátainkra! Ők azok, akik nap mint nap bátorságukkal és kemény munkájukkal bizonyítanak – a legnagyobb kockázatnak kitéve magukat. A koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók voltak azok, akik a frontvonalban küzdöttek a vírussal – és értünk. Nekik jár főhajtás!

Fotó: Pixabay