Már megint Taylor Swift

2024.08.06. - 14:00

Taylor Swift visszatért a Billboard albumlista élére a „The Tortured Poets Department” című albumával. Így Taylor Swift a 13. nem egymást követő hetét tölti a csúcson. A legutóbbi album, amely legalább 13 hetet töltött a lista élén, Morgan Wallen countryénekes „One Thing at a Time” című lemeze volt, amely összesen 19 nem egymást követő héten vezette a Billboard 200-ot.

Már megint Taylor Swift

Női előadó legutóbb 2011-2012-ben vezette a tengerentúli albumlistát legalább 13 hétig, amikor Adele 24 nem egymást követő hetet töltött #1 pozícióban a “21” című albumával.
Taylor Swift immár összesen 82 hetet mondhat magáénak a Billboard albumlistája élén, ezzel megdöntve saját rekordját a szóló előadók között. A totális rekordot a Beatles tartja 132 héttel a lista élén.

Az Billboard 200-on ezen a héten a második és harmadik helyet is country előadó foglalja el – Morgan Wallen és Zach Bryan. Wallen a második helyen áll a „One Thing at a Time” című albumával, míg Bryan a harmadik a „The Great American Bar Scene” című korongjával.

A Top5-ben találjuk Chappell Roan énekes-dalszerzőt a „The Rise and Fall of a Midwest Princess” című albumával és Billie Eilish a „Hit Me Hard and Soft”-tal.
A múlt heti első helyezett Stray Kids visszacsúszott a hatodik helyre „ATE” című albumával.
A Billboard 200 lista Top 10-ben ott van Eminem és a „The Death of Slim Shady (Coup de Grace”) című albuma, a “Twisters” film zenéje, Charli XCX „Brat” című korongja, valamint Noah Kahan énekes-dalszerző a „Stick Season”-nel.