Margot Robbie és Tom Cruise keresnek a legjobban Hollywoodban

2022.08.01. - 06:00
Margot Robbie 12,5 millió dollárt kap Greta Gerwig Barbie babáról szóló, rendhagyó filmjének főszerepéért. A figyelemreméltó összeg hivatalosan is Hollywood legjobban kereső színésznőjévé teszi Margot Robbie-t – írja a Variety.com. A férfiak uralta „leggazdagabb színészek” listáját Tom Cruise vezeti.
Margot Robbie és Tom Cruise keresnek a legjobban Hollywoodban

Az idén legjobban kereső Hollywood-i színészek közé Margot Robbie mellett csak négy színésznő került be. Millie Bobby Brownnak, 10 millió dollárt fizetett a Netflix az Enola Holmes 2-ért. A 2020-as rejtélyes történet folytatásában a színésznő ezúttal is Sherlock Holmes tinédzser húgát alakítja. Brown után ebben az évben Emily Blunt, gázsija volt a legnagyobb: 4millió dollárt kapott Christopher Nolan Oppenheimer című drámájában nyújtott alakításáért. Jamie Lee Curtis is azon kevés színésznő közt van, aki – a Halloween című kult-horror legutóbbi részének köszönhetően, amellyel 3.5 millió dollárt keresett – bekerült a legjobban keresők közé. Anya-Taylor Joy, A vezércsel sztárja is felkerült a listárára, 1.8 millió dollárral, amit Furiosa című alkotásban vállalt szerepéért kapott.

A Top Gun: Maverick főszerepéért Tom Cruise sajtóértesülések szerint 12 és 14 millió dollár közötti összeget kapott, ám mivel a film bevételeiből is részesedik, így az összeg, amit a Top Gun folytatásával keresett megközelíti a 100 millió dollárt.
A második legjobban kereső színész Hollywoodban Will Smith, aki a tervek szerint jövőre a mozikba kerülő, Emancipation, című thrillerért 35 millió dolláros gázsit kapott.
A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ketten is állhatnak az elmúlt évben a filmjeikkel a legtöbb pénzt kereső színészek közül: Loenardo DiCaprio bankszámlája 30 millió dollárral gyarapodott, miután eljátszotta a főszerepet Martin Scorsese Killers of the Flower Moon című drámájában, Brad Pitt ugyanennyit kapott, a még cím nélküli, a Forma 1 világában játszódó filmért.
Dwayne Johnson épphogy lecsúszott a Top3-as listáról: 22,5 millió dollárral lett gazdagabb Black Adamnek, az első képregény-filmjének köszönhetően.