Marilyn Monroe ruhájában jelent meg a MET Gálán Kim Kardashian - fotógalária

2022.05.03. - 14:00
A New York-i Metropolitan Museum jótékonysági gálájának dress code-ja idén a „Gilded ahd Gold” volt – ami nagyjából aranyos csillogást jelent, ám valójában az úgynevezett „Gilded Age” korszakra utal. A kifejezést Mark Twain alkotta meg, és az Egyesült Államok arany érájára utal – ám ezzel, nagy valószínűséggel a tegnap esti MET gála résztvevői – sem a stylistjaik – nem voltak igazán tisztában.  
Marilyn Monroe ruhájában jelent meg a MET Gálán Kim Kardashian - fotógalária

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a hírességek által viselt idei ruhaköltemények nagy részén a „csillogás” dominált, és nem a késő-viktoriánus stílus vagy az erre a korra jellemző díszítő elemek. A „Gilded Age” az 1870-1890 közötti időszak, amely az Egyesült Államok ipari és kereskedelmi felemelkedésének érája, a tudományos felfedezések időszaka, az Astorok, a Vanderbilts-ek fénykora, és nem mellesleg, a Vogue alapításának – 1892-  ideje.

A több mint 400 vendég közül, akik a szórakoztatóipar, a sport – és a közélet képviselő közül kerültek ki, nagyon kevesen értelmezték jól a Metropolitan Museum dress code-ját. Biilie Eilish viszont azon kevesek közé tartozott, akik a viktoriánus érát idéző ruhában jelentek meg.

Kim Kardashian önbizalmának kulminációjaként, Marilyn Monroe kultikus ruháját viselte, amelyben a színésznő 1962-ben, John F. Kennedy elnök születésnapi partiján énekelte a „Happy Birthday”-t.  Az arany színű ruha, amely több millió dollárt ér, sokáig „érinthetetlen” volt, ám Kim Kardashiannak sikerült megszereznie – annak ellenére, hogy szűk volt rá, így nem fért bele, Kim nem adta fel, hogy viselje a MET gálán: 8 kilót dobott le a híres ruhadarab kedvéért.

 width=

NEW YORK, NEW YORK – MAY 02: (Exclusive Coverage) (L-R) Pete Davidson and Kim Kardashian attend The 2022 Met Gala Celebrating “In America: An Anthology of Fashion” at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by Cindy Ord/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue )