MASTER GOOD - Mi már a jövőt építjük

2022.05.21. - 12:33
„A jövő mindannyiunk felelőssége. A következő generációk környezetét és életkörülményeit nagymértékben a jelen döntései fogják meghatározni.”
MASTER GOOD - Mi már a jövőt építjük

A közelmúlt mindenki által ismert történései az egész életünket átszabták. A világot sújtó pandémia felgyorsította a fogyasztói magatartásban már megindult változásokat. A járványhelyzetet követő gazdasági válság és az ebből adódó bizonytalanság mind a mai napig befolyásolja a fogyasztói szokásokat. Ezért is vagyunk nagyon büszkék arra, hogy ebben a bonyolult, sok változós piaci szituációban is számos szakmai elismerésben volt részünk. A SÁGA 2021-ben immáron 10. alkalommal nyerte el a SUPERBRANDS díjat és 9. alkalommal a MAGYAR BRANDS díjat. Az idei AGÓRA Élelmiszeripari Konferencián megrendezett 15 éves MAGYAR TERMÉK díjátadó rendezvényén a TAKARÉKBANK különdíjával ismerte el a SÁGA FOODS ZRT. elmúlt időszakát jellemző kiemelkedő márkaépítési és termékfejlesztési teljesítményét. A MASTER GOOD cégcsoportot az Év Innovatív Vállalata díjat vehette át a Figyelő TOP200 Gálán.

Az idei évben sikeresen befejeződött a SÁGA integrációja a MASTER GOOD cégcsoportjába. A több mint 110 éves tradícióval rendelkező MASTER GOOD Magyarország és a térség dinamikus, piacvezető, minden szegmensében mintaadó vállalkozásaként, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel. A kisvárdai központú cégcsoport kiváló hazai GMO-mentes termelésből származó takarmánnyal táplált, hormon és hozamfokozó készítmények hozzáadása nélkül nevelt csirkékből állítja elő a termékeit.

Az elmúlt két évben a SÁGA népszerű termékeinek teljes palettáját kívül-belül megújítva elindultunk a fogyasztói márkává válás útján. A SÁGA integrációja a MASTER GOOD cégcsoportba lehetővé tette, hogy a GMO-mentes termelésből származó csirke alapanyaga is bekerült a szortimentbe. A baromfihús mellett a SÁGA választékát kiegészítettük sertés- és borjúhúsból készült termékekkel is.

Mi már a jövőt építjük… A jövő mindannyiunk felelőssége. A következő generációk környezetét és életkörülményeit nagymértékben a jelen döntései fogják meghatározni.

A MASTER GOOD gondolkodásmódját az elindulásától a Tradíció – Felelősség – Innováció egysége határozza meg. Kezdve ezt az előző generációk azon törekvéseivel, hogy mindig az adott korban elérhető csúcstechnológiát integrálják a baromfitenyésztésbe. Jelen helyzetben a jövő nemzedékeinek védelmében a környezetvédelmi kihívások megoldásával kapcsolatosan érezzük a legnagyobb felelősségünket.

A következő időszak egyik legfontosabb kérdése a klímaváltozás problémaköréhez kötődik. Az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésére szolgáló fejlesztéseink, az erre irányuló technológiai beruházásaink lehetővé teszik számunkra, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásainkkal a lehető leghatékonyabban gazdálkodjunk. Célul tűztük ki, hogy a cégcsoportunk az évtized végére elérje a közel teljes karbonsemlegességet. Törekszünk arra, hogy a villamosenergia-felhasználásunkat az évtized végéig kizárólagosan zöld forrásokból biztosítsuk. Ennek első lépéseként Kisvárdán 10,5 megawatt teljesítményű napelemparkot létesítettünk. Emellett az összes épülő és meglévő baromfiistállóinkra napelemeket telepítünk. A vízfogyasztásunkat a legmodernebb technológiák alkalmazásával jelentősen mérsékeljük. A földgáz-felhasználásunkat hővisszanyerő rendszerek telepítésével harmadával csökkentjük.

A MASTER GOOD cégcsoport Európában az elsők között, Magyarországon a legelsőként valósította meg a teljes körforgásos gazdálkodást. A körforgásos gazdaság egy olyan zöld működési modell, melynek lényege, hogy a termék egész életciklusa gyakorlatilag egy teljesen zárt rendszerben áramlik.

Ezzel a termék hasznos élettartamát meghosszabbítva, majd az élettartama végén azt újra hasznosítva a gazdasági és természeti körforgásba visszakerül.

A jövő mindannyiunk felelőssége, a következő generációk világát, környezetét és életkörülményeit nagymértékben a jelen döntései fogják meghatározni.

(szponzorált tartalom / Master Good)