Matematikai képlet segít abban, hogyan kérjük meg a szerelmünk kezét

2024.02.13. - 09:00

Sokan Valentin-napot tartják az ideális időpontnak a lány/fiúkéréshez. Azonban sokkal könnyebb dolguk lenne – bármikor is szánják rá magukat házassági ajánlatra – ha tisztában lennének az “Igen” válasz lehetőségének matematikai valószínűségével– írja a Mail Online. Dr. Tom Crawford, az Oxford Egyetem matematikusa hiszi, hogy a módszere növelheti a lánykérés sikerét.

Matematikai képlet segít abban, hogyan kérjük meg a szerelmünk kezét

A tudós szerint, ha a házasulandók követik a siker általa kifejlesztett receptjét – vagyis képletét- akkor a lehető legjobb esélyük lesz a “Igen” válasz megszerzésére.
A képlet, amelyet Crawford egy 2000 fős kutatás alapján dolgozott ki, a “házassági ajánlat értékelését” (S) 1-től 100-ig terjedő skálán méri, amelyen a 100 van a lehető legközelebb az “Igen” válaszhoz.
Dr. Crawford azt javasolja, hogy a lánykérés otthon, romantikus vacsora közben történjen – figyelembe véve néhány változót.

A sikerre vonatkozó képlet négy kulcsfontosságú tényezőn alapul – az étkezés ideje (M), a „kérdésfeltevés” ideje (T), az előkészítés mértéke (P) és az eljegyzési gyűrű ára (C).
Az ötödik bónusz változót (B), amely 50 és 25 pont között értékelhető, egy sor lehetséges esemény határozza meg, amelyek egy romantikus otthoni vacsora során közbejöhetnek.

Dr. Crawford varázsképlete így néz ki:

S = B + 5(T+M)/2 + 5(C+P)

Az általa végzett felmérés válaszainak elemzése alapján, a tudós azt javasolja, hogy a vacsora 20:06 órakor kezdődjön, és a lánykérés mindenképpen az előétel után, de a desszert előtt történjen.
Az optimális összeg, amit az eljegyzési gyűrűre kell költeni, két és fél havi fizetés, és lánykérést pedig 68 napra előre kell tervezni – javasolja a matematikus.

Azok, akik biztos “igen” választ remélnek, növelhetik az esélyeiket, ha hatásos beszéddel kísérve kérik meg szerelmük kezét, (+8 bónusz pont), ha romantikus légkört teremtenek hangulatvilágítással és virágokkal (+7 bónusz pont), valamint ha kellemes zenét is biztosítanak a vacsorához (+5 bónusz pont).
Azonban a szerelmeseknek, akik valóban „igen” válaszra vágynak, kerülniük kell néhány dolgot: ne nézegessék a telefonjuk (-20 bónusz pont), ne a TV-t használják háttérzajnak (-14 bónusz pont), ne rontsák el az ételt (-10 bónusz pont), és igyekezzenek úgy intézni, hogy ne legyenek gyerekek a házban vagy lakásban, ahol az lány/fiúkérés zajlik (-6 bónusz pont).

Fotó: Pexels/Skitterphoto