Meg sem lepődünk rajta: Taylor Swift vezeti a Billboard albumlistáját

2024.04.30. - 10:00

Taylor Swift új, „Tortured Poets Department” című korongja a héten az amerikai albumlista élére állt. Az énekesnő 2,61 millió albumot és streamelési egységet értékesített az új zenei anyag megjelenésének első hetében az Egyesült Államokban, és így  „debütálása az első helyen hatalmasat szólt” – számolt be róla a Reuters és az AP hírügynökség.

Meg sem lepődünk rajta: Taylor Swift vezeti a Billboard albumlistáját

A „Tortured Poets Department”, amely Swift 11. stúdióalbuma, idén az eddig legjobban fogyó lemez lett. Swift április 19-én jelentette meg az album első részét, 16 dallal. Két órával később meglepte a rajongókat azzal, hogy bejelentette, valójában egy dupla albumról van szó, további 15 dallal.
Pénteken Swift angol zenei toplistákon is #1 lett,  megdöntve a Beatles rekordját, mint a 12 albummal is a leggyorsabban az első helyre törő előadó Nagy-Britanniában.
Az énekesnő nemrég bejelentette, hogy májusban, Párizsból újraindítja Eras turnéját, mely a popzene történetének legnagyobb bevételű koncertkörútjaként karült be a zenetörténelembe.

Az eheti  Billboard 200 listán a második helyen a Future és a Metro Boomin közös albuma, a „We Don’t Trust You” című albuma áll.
Beyoncé és a „Cowboy Carter” a harmadik helyre csúszott, míg a Country sztár Morgan Wallen „One Thing at a Time” című albuma őrzi a negyedik helyét.
A Pearl Jam Dark Matter című, új, 12. stúdióalbum, amely április 19-én jelent meg, az ötödik helyen debütált a Billboard  abumlistán.