Mégis készül a ma szülinapos Rihanna új albuma?

2024.02.20. - 13:00

Ma ünnepli 36. születésnapját a kilencszeres Grammy-díjas Rihanna, eredeti nevén Robyn Fenty – Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete, a leggazdagabb nő a zeni világban, akinek azonban minden siker csak másodlagos – a kéteszres anyuka, Rihanna a családra koncentrál, így egy ideje nem is örvendeztette meg a rajongóit új zenével. Rihanna két gyermekének apja, a rapper A$AP Rocky azonban fontos híreket osztott meg az énekesnőről: bejelentette, hogy Riri nagyon várt kilencedik stúdióalbumán dolgozik.

Mégis készül a ma szülinapos Rihanna új albuma?

Rihanna tehetségére és énekhangjára még tinédzserként figyelt fel egy zenei producer, aki segített beindítani a zenei karrierjét, és az Amerikai Egyesült Államokba költözni, ahol Riri tehetsége és szépsége lenyűgözte Def Jam akkori ügyvezető igazgatóját, aki nem más volt, mint volta érezhető Jay Z. A rapper azonnal szerződést ajánlott az akkor mindössze 16 éves Riannának. Így történt, hogy 2005-ben a énekesnő kiadta debütáló albumát, a “Music Of The Sun”-t – a többi pedig már zenetörténelem…

Rihanna a Grammy -díjak mellett 8 Billboard Music Awards-szal, 13 American Music Awards-szal – köztük egy Icon Awarddal és 7 MTV Video Music Awards-szal büszkélkedhet. Riri azonban nem csak napjaink egyik legnépszerűbb, legsikeresebb és legnagyobb hatású zenei előadója, henem sikeres üzletasszony is – 2021 óta pedig hivatalosan is milliárdos. Már 33 évesen, a barbadoszi énekesnő olyan üzleti sikereket ért el, amelyeknek köszönhetően a vagyona meghaladta az egymilliárd dollárt. Ezen kívül ő a leggazdagabb nő a zeneipar képviselői közül – derül ki a Forbes, a világ legmódosabb embereit rangsoroló listájából. Összvagyonát 1.7 milliárd dollárra becsülik, amelyből 1,4 milliárd dollárt nem a nyolc stúdióalbuma vagy a turnék hoztak a konyhára, hanem a „Fenty Beauty“ nevű kozmetikai cége, amelynek 50%-ban tulajdonosa. A vagyona fennmaradó részét a „Savage x Fenty“ nevet viselő fehérneműmárkájából és a zenei tevékenységéből származó bevételi adják.Sikeres üzleti tevékenységét nagyban támogatja, hogy az énekesnő aktívan jelen van a közösségi médiában: az Instagramonés a Twitteren is több mint 100 milliós követőtáborral rendelkezik.

Riri 2022 májusban anya lett és azóta csak a családjára koncentrál – a rajongók pedig türelmetlenül várják az új albumot, de úgy tűnik egy ideig még várniuk kell. Rihanna hosszú szünet után – öt éve először – a tavalyi Super Bowl félidejében állt színpadra, ahol az is kiderült, hogy érkezik a második baba.

Arról, hogy a raper A$AP Rocky és Rihanna egy párt alkotnak, 2020-ban röppentek fel a hírek, ám ők csak egy év után erősíttették meg, hogy valóban együtt vannak. 2022-ben érkezett elsőszülött fiuk, RZA Athelston, aki Rihanna kedvenc zenekara a Wu-Tang Clan producere és rappere után kapta a nevét. Tavaly született meg a pár második fia, Riot.

Rihanna eddigi karrierje során 8 albumot adott ki és számtalan világszerte ismert és közkedvelt sláger fűződik a nevéhez. Hat éve a zenei karrierjét a divatmárkája, a Fenty Beauty javára háttérbe szorította, az anyaság pedig most még nagyobb prioritást élvez az énekesnő életében, aki mindíg is hangoztatta, hogy nagy családot szeretne. Azóta pedig kiderült, hogy számára valóban a család az első.

Ám nemrég egy internetes videóban a rajongók rákérdeztek a rappernél Rihanna új albumára, és A$AP Rocky egyértelműen válaszolt: “dolgozik rajta.” Azonban még mindig nem világos, mikorra készül el Riri az új zenei anyaggal. A barbadosi sztár nem igazán biztos benne, hogyan alakul a jövője, de még mindig izgatott “amiatt, ami előtte áll” – nyilatkozta nemrég.

“A felfedezés korszakában vagyok. És talán ez a dolgok újrafelfedezése, mert annyira sok minden változik, és néhány dolog annyira tiszavirág életű. Néhányra pedig csak most derül fény, igaz? És én mindennek a középpontjában vagyok. Izgatott vagyok amiatt, ami következik, mert érzem, mi az. Ám nem vagyok képes szavakkal leírni, bár tudom, hogy az utazás, amely odáig vezet izgalmas lesz. És ez nem csak a divathoz vagy a mindennapjaimhoz kapcsolódik… a zenéhez, mindezekhez! Igazán izgatott vagyok, hogy jelenleg megvizsgálhatom a dolgokat” – nyilatkozta Riri nemrég, igen titokzatosan.
“Úgy érzem, nyitott vagyok a kutatásra, a felfedezésre, új dolgok létrehozására, olyanokra, amelyek újak, különbözőek, dolgokra, amelyek egyszer eltűntek, furcsák, a rajongóim számára, az emberek számára, akik ismerik a zenémet talán soha nem lesz értelmük. Csak játszani akarok. Játszani a zenével” -tette hozzá az énekesnő.

Rihanna nem adott ki új albumot 2016 óta, amikor piacra dobte az “Anti”-t. Annak ellenére, hogy az elmúlt években sokféle pletyka keringett arról, hogy új zenei anyagon dolgozott – amit az énekesnő is megerősített – az új albumról máig nincs információ.
Mindenki arra számított, hogy tavaly Riri visszatér a zenei életbe, de amikor a Super Bowl félidei show-jában, februárban bejelentette, hogy a második babáját várja, a rajongók számára világossá vált, hogy még jó ideig várniuk kell az új dalokra, hiszen kedvencük számára az anyaság volt mindig is az első.

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images