Meglepetést okoz új albumával Dua Lipa

2022.01.31. - 11:00
A brit és nemzetközi zenei szcéna egyik legsikeresebb fiatal előadója, Dua Lipa a harmadik stúdióalbumán dolgozik. Az énekesnő azonban utalt rá, hogy az új zenei anyag nem tekinthető majd az előző albuma a Future Nostalgia folytatásának – annak hatalmas sikere ellenére.
Meglepetést okoz új albumával Dua Lipa

A Future Nostalgiáról nyolc kislemez jelent meg, amelyek mind megaslágerek lettek, és közel két évvel az album megjelenését követően is világszerte uralják a slágerlistákat. A nyolc single közül négy – a  “Don’t Start Now, a “Physical”, a “Levitating” és a “Break My Heart”- pedig a slágerlisták top 10-es mezőnyéig menetelt.

Nemrég azonban Dua Lipa a Wall Street Journalnak adott interjúban arról beszélt, hogy a következő albuma hangzása nagy valószínűséggel távol áll majd a legnagyobb slágerei „new disco” hangzásától.

„Őszintén szólva, nagy valószínűséggel nem az lesz, amit a rajongóim hallani szeretnének” – vallotta be az énekesnő. „Van egy elképzelésem. Van címe, mondanivalója… egyelőre. Egyszerűen szórakoztató volt kísérletezni. …. Továbbra is popzenét csinálok, de van egy saját, egyedi hangzása, amely izgalmas, és egyfajta eltérést mutat a Future Nostalgiához képest” – tette hozzá Dua.

A Future Nostalgia Grammy-díjat nyert a legjobb pop album kategóriában, BRIT Awarddal is jutalmazták, 2020-ben vezette a hivatalos albumlistát, egy évvel a megjelenésé követően pedig másodszor is sikerült bekerülnie a 10 legjobb korong közé. Így akármivel készül meglepni  rajongóit Dua Lipa, valami igazán különlegesnek kell lennie, hogy túlszárnyalja az előző albuma sikerét.

Fotó: Toni Anne Barson/Getty Images