Megvan a Joker 2 premierjének dátuma

2022.08.08. - 12:00
A film, amely Oscar-díjat hozott Joaquin Phoenixnek, folytatást, a főszereplő pedig - Lady Gaga személyében - társat kapott. Már az is tudható, hogy a Joker 2, eredeti címén „Joker: Folie à Deux" világpremierje pontosan öt évvel a nagysikerű első film megjelenése után, 2024. október 4-én lesz.
Megvan a Joker 2 premierjének dátuma

Júniusban a The Hollywood Reporter megírta, hogy Lady Gaga tárgyalásokat kezdett a Warner Bros filmstúdióval, Joker barátnője, Harley Quinn szerepéről. Azóta pedig Gaga közösségi oldalain közzétett posztjaiból már biztossá vált, hogy szerepet vállal a filmben. Legutóbb az énekes-színésznő egy rövid teasert tett közzé, Joker és Harley Quinn sziluettjeivel, illetve e film bemutatójának dátumával.

A „Joker: Folie à Deux”-ról már az is tudható, hogy a rendezői székbe a 2019-es, 11 Oscar-díjra jelölt első részt is jegyző, Todd Phillips ül, ám ezúttal musical filmet készít, így nem kérdéses, hogy Lady Gaga szerepe kulcsfontosságú lesz. Az új rész egyébként címében is utal arra, hogy Gaga karaktere hangsúlyt kap: a Folie à Deux, vgyis a „közös őrület” egy orvosi kifejezés a két embert összekötő pszichés zavarra.

Fotó: Rachel Luna/Getty Images, Steve Granitz/Getty Images