Megvan mely hírességek kerestek idén a legtöbbet az Instagram posztjaikkal

2022.07.05. - 10:00
Az influenserekhez hasonlóan a hírességek is gyakran kötnek reklámszerződést különböző márkákkal, hogy a közösségi oldalaikon népszerűsítsék a termékeiket – ez pedig igen jó pénzt hoz az amúgy is szépen kereső sztároknak. A Hopper HQ című oldal minden évben összeállítja, a melyik híresség posztjának van a legnagyobb értéke.
Megvan mely hírességek kerestek idén a legtöbbet az Instagram posztjaikkal

Cristiano Ronaldo már második éve vezeti az  Instagrammal legjobban kereső sztárok listáját – a Manchester United sztárja az elsőséget 2021-ben Dwayne Johnsontól vette át, aki idén már csak az ötödik ez összesítésben.

A portugál futballista mindig is élen járt a követők számában a közösségi oldalakon – az Instagram profilját jelenleg 463 millióan követik. Ez az oka annak, hogy egy-egy fizetett posztjáért akár 2,4 millió dollárt is elkérhet. Ez közel 50 százalékkal több, mint amennyit tavaly ért egy Instagram bejegyzése. Ez nem meglepő annak fényében, hogy Ronaldo követőinek száma is 155 millióval nőtt egy év alatt.

https://www.instagram.com/p/CY4JoX7oSrg/?utm_source=ig_embed&ig_rid=91a9ab93-e4b2-4a8d-816e-d16ddcff2cc3

A második „legdrágább” Instagram-híresség Kylie Jenner, a maga 355 millió követőjével, és 1, 835 millió dollárt érő posztjaival. A Kardashian-klán tagja így egy év alatt 22 százalékkal növelte a vagyonát. Három évvel ezelőtt a valóságshow – sztár még vezette az Instagramon legjobban kereső hírességek listáját és egyben ő lett a világ legfiatalabb milliárdosa is.

https://www.instagram.com/p/Cel-WLsJaJR/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Lionel Messi a tavalyi hetedik helyéhez képest, nagyot ugrott előre: idén a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll a közösségi oldalon közzétett posztokból származó bevételével. Az argentin válogatott és a PSG klasszisát 345 millióan követik az Instagramon – 121 millióval többen, mint egy éve;  a hirdetők pedig 1,777 millió dollárt fizetnek egy posztjáért, ami 600 000 dollárral magasabb összeg, mint amit tavaly ért az aranylabdás focista posztja.

https://www.instagram.com/p/CW4Rmv6KmZh/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3b30e816-81c8-49fa-8e4f-6ed5445f8c58

Meglepő módon viszont olyan népszerű személyiség, mint Beyonce csak a nyolcadik helyen áll a Hopper HQ által készített listán. Christiano Ronaldo, Kylie Jenner és Leo Messi után Selena Gomez Instagram posztjai a legdrágábbak. A Top 10 legnépszerűbb és legjobban kereső Instagram-híresség közé még Dwayne Johnson, Kim Kardashian, Ariana Grande, Beyonce, Khloe Kardashian és Kendall Jenner került be.

Fotó: SOPA Images/Getty Images