Miley Cyrus már hivatalosan is legenda

2024.08.13. - 10:00

Miley Cyrus Disney-legenda lett: a „státuszt” a szórakoztatóipari vállalat adományozta neki, ezzel pedig az énekesnő lett a legfiatalabb személy, aki valaha megkapta ezt az elismerést.

Miley Cyrus már hivatalosan is legenda

A 31 éves Cyrus a 14 díjazott egyike volt, akiket “a Disney-örökségére gyakorolt hatásuk” miatt tüntetett ki. Az énekesnő a Disney Channel népszerű sorozata, a „Hannah Montana”  sztárja volt négy évadon keresztül, 2006 és 2011 között.

Hannah Montana figurája igazi kulturális jelenséggé nőtte ki magát, és Cyrus-t a hírnév csúcsára repítette. A sorozat, amely nézettségi rekordokat döntött meg, a mai napig a legnézettebb kábeltévés sorozat maradt – az egyik 2007-es epizódot 10,7 millió néző követte.

Miley Cyrus a „legenda” státuszt egy különleges plakett kíséretében kapta meg a Disneyland székhelyén a kaliforniai Anaheimben rendezett ceremónián. Az énekesnő egy érzelmes köszönőbeszédben azt mondta, hogy „még mindig büszke rá, hogy Hannah Montana lehetett.”

Cyrus visszaemlékezett a sorozat első epizódjaira, és arra, hogyan kellett popsztárként koncerteznia, mielőtt bárki is tudta volna, ki ő valójában.
„Ingyenes jegyeket osztogattak a glendale-i bevásárlóközpontban, ahol az első  koncertemet adtam. Az első dal, amit előadtam, a „This is the Life”  volt, amit természetesen senki sem ismert, mert valójában egy kislány voltam szőke parókával, nagy álmokkal a plázában. De a szívemben Hannah Montana voltam, és nagyon büszke arra, hogy ő lehetek” – mesélte Miley.
„Azóta minden megváltozott, és ugyanakkor semmi sem. Még mindig itt állok, és büszke vagyok arra, hogy Hannah Montana lehettem, mert ő sok szempontból Miley-vá tett. Ezt a díjat Hannának és az ő csodálatos, hűséges rajongóinak ajánlom, valamint mindenkinek, aki valóra váltotta az álmomat” – tette hozzá az énekesnő.

Az énekesnő viccesen megjegyezte azt is, hogy „határozottan nem egy laboratóriumban készült”, utalva a viccekre, amelyek szerint a Disney sztárjai a vállalat kaliforniai központjában „készülnek”.
„Ha mégis, akkor valószínűleg hibás volt a kód, amivel programoztak, emiatt valahol 2013 és 2016 között elromlottam” – mondta az énekesnő, utalva karrierje azon időszakára, amikor eltávolodott a Disney-sztár imázsától.