Négy éve a "Blinding Lights" a Billboard csúcsára ért, és megkezdte a rekordhalmozást

2024.05.02. - 10:00

A kanadai énekes, producer és dalszerző “Blinding Lights” című felvétele, 2019-ben jelent meg, 2020. május 2-án pedig felért a Billboard Hot 100 csúcsára, hogy az elő olyan felvétellé váljon az amerikai kislemezlista történetében, amely egy éven át szerepelt a Top 10-ben. És ez csak egy volt a számtalan siker közül, amelyet The Weeknd az elmúlt négy évben a “Blinding Lights”n-ak köszönhetett.

Négy éve a "Blinding Lights" a Billboard csúcsára ért, és megkezdte a rekordhalmozást

The Weeknd negyedik stúdióalbuma, az „After Hours” második kislemezeként 2019 november végén megjelent „Blinding Lights”, hatalmas sláger lett, meghódítva több mint 30 ország toplistáját, beleértve a Billboard Hot 100-ot, amelyet négy egymást követő héten át állt vezetett. A felvétel több rekordot állított fel, például az amerikai kislemezlista Top 5-ös és Top 10-es mezőnyében legtöbb időt eltöltött dal lett, és egyben az első felvétellé vált, amely egy éven át a legjobb tíz között szerepelt. Végeredményben a „Blinding Lights” minden idők leghosszabb ideig a Billboard Hot 100 listáján szereplő felvétel lett.

Emellett 2020-ban számos díjat is besöpört köztük az MTV Video Music Awards-ot, UK Music Video Awards-ot, Billboard Music Awards-ot és a Juno Awards-ot. 2022. április 5-én az Egyesült Államokban gyémántlemez lett, miután több mint tízmillió példányt adtak el belőle.
Idén januárban The Weeknd lett az első előadó, akinek egy slágere meghaladta a 4 milliárdos meghallgatást a Spotify-on: a dal nem volt más, mint 2019-es „Blinding Lights”.

Fotó: Pari Dukovic