Nem koncertezik többé az Aerosmith

2024.08.03. - 10:47

Az Aerosmith bejelentette, hogy Steven Tyler egészségügyi problémái miatt nem turnézik többet. A zenekar hivatalos közleménye szerint „lehetetlen”, hogy a frontemberük sérült hangszálai teljesen rendbejöjjenek – írja a DPA hírühynökség és az Associated Press.

Nem koncertezik többé az Aerosmith

Az Aerosmith tavaly lemondta a búcsúturnéja szeptemberi koncertjeit, mivel Tyler „állandó ápolásra” szorult hangszál- és gégeproblémái miatt.
„Amint tudják, Steven hangja egyedülálló hangszer” – áll a zenekar közleményében, amelyet a közösségi médiában tettek közzé.
„Hónapokig, fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy visszanyerje a hangját, hogy az olyan legyen, mint a (hangszál) sérülés előtt. Láttuk, hogy küzd, a legjobb orvosi csapat állt mellette. Sajnos egyértelmű, hogy a teljes felépülés lehetetlen” – írta az “Aerosmith”. „Szívszorító és nehéz, de szükséges döntést hoztunk … hogy visszavonulunk a turnézástól.”
Tavaly már bejelentették, hogy Tyler hangproblémái „súlyosabbak, mint kezdetben gondolták”, ami a turné dátumainak lemondásához vezetett – emlékeztet a DPA.

„A legnagyobb megtiszteltetése az életünkben, hogy a zenénk az életetek részévé vált” – írta rajongóinka a zenekar.
„Végső köszönet nektek – a legjobb rajongóknak a Föld bolygón… Játsszátok a zenénket hangosan, most és mindörökké. Álmodjatok tovább. Ti valóra váltottátok a mi álmainkat” – áll a zenekar mostani nyilatkozatában.

Michael Ochs Archives/Getty Images