Német hackerek próbáltak Taylor Swift koncertjegyeket lopni

2024.05.08. - 06:00

A hackerek megpróbáltak online jegyeket lopni Taylor Swift európai turnéjának koncertjeire, mjd továbbértékesíteni azokat – idézte a Eventimet a DPA hírügynökség.

Német hackerek próbáltak Taylor Swift koncertjegyeket lopni

Az Eventim ideiglenesen felfüggesztette a Taylor Swift koncertjegyek ékesítését – közölte a cég szóvivője, hozzátéve, hogy az illetéktelen koncertjegy értékesítések száma egyelőre alacsony, csupán kétjegyű.
Taylor Swift koncertjeire jegyek csak az Eventim hálózatán keresztül érhetők el. Biztonsági intézkedésként a belépők személyre szabottak, továbbértékesítésük pedig csak az online jegyvásárlási platformon keresztül lehetséges.

A cég képviselője szerint több felhasználó jelszavát a biztonsági intézkedés részeként érvénytelenítették. Ez az intézkedés nem jelenti azt, hogy érintette a hackertámadás az összes felhasználót érintette.
Az Eventim azt javasolja a felhasználóknak, hogy változtassák meg jelszavukat – miután létrehozták az új jelszót, a digitális jegyek újra láthatóvá válnak.
Az átverésként azonosított tranzakciókat érvénytelenítették, az Eventim pedig jelentette az eseteket a rendőrségnek.

Taylor Swift  “Erase” elnevezésű turnéja európai koncertjei Párizsbol startolnak május 09-én, majd  Lyonban, Madridban, Londonban és Münchenben folytatódnak –  emlékeztet az AFP és a DPA hírügynökség.