Nyolc kategóriában előbb osztják ki az Oscar-díjakat

2022.02.25. - 11:00
A szobrocskákat még a március 27—i ceremónia közvetítés élő adásának elindítása előtt egy órával adják át a győzteseknek – jelentette be az Amerikai Filmakadémia. A cél az, hogy így az élőben közvetített Oscar-gála adásideje rövidebb legyen.
Nyolc kategóriában előbb osztják ki az Oscar-díjakat

A legjobb eredeti filmzene, legjobb hang, legjobb vágás, legjobb haj/smink, legjobb vizuális effekt és a három rövidfilmes kategória – a játék-, animációs -, dokumentumfilm díjazottjai „csúsznak ki” az élő adásból. Így a ceremónia a Dolby Theatre-ben egy órával előbb elkezdődik, mint ahogyan azt a nézők láthatják. Az Amerikai Filmakadémia elnöke, David Rubin azonban hangsúlyozta, hogy a gála közvetítése során minden díjazott számára biztosítják az „személyes pillanatot az Oscar-díj átvételénél”

„Amikor arról döntöttünk, hogyan szervezzük meg az Oscar-gálát beláttuk, hogy ez egy élő televíziós show, amellyel elsődlegesen a nézőket kell megszólítanunk, fenntartani a figyelmüket, és a műsor lendületét” – mondta David Rubin, és hogy a változtatásokra szerinte a filmes világ legnagyobb presztízsű díjátadójának „jövőbeni egészsége” érdekében volt szükség.

Ezzel a változtatással az Oscar-gála szervezői tulajdonképpen a Grammy – és Tony díjátadók nyomdokaiba lépnek, ahol szintén leszűkítették a kategóriákat, amelyeknek díjazottai élő adásban vehetik át az elismerést.