Ők lesznek az év legvártabb divateseményének házigazdái

2024.02.20. - 15:00

Az évente, New Yorkban megrendezett MET Gála, az év legfényűzőbb divateseménye, amelyet május első hétfőjén tartanak. Nemrég bejelentették a jótékonysági esemény idei témáját és házigazdáit is: „Az idő kertje” elnevezésű bálon Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez és Zendaya csatlakoznak társelnökként a MET Gála főszervezőjéhez, Anna Wintourhoz, míg az este tiszteletbeli elnökei a Loewe kreatív igazgatója, Jonathan Anderson, és a TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew lesz.

Ők lesznek az év legvártabb divateseményének házigazdái

Bad Bunny harmadik alkalommal vesz részt MET gálán, míg Zendaya ötödik alkalommal lép a Metropolitan Múzeum vörös szőnyegére, a „legrutinosabb” MET résztvevő Jennifer Lopez, aki eddig tizenháromszor szerepelt a jótékonysági esemény vendéglistáján, Chris Hemsworth azonban idei lesz „elsőbálozó”.

A MET Gálát minden évben, május első hétfőjén rendezik – ekkor a szórakoztatóipar legfényesebb csillagai, az éves dress code-nak megfelelő ,extravagáns ruhákban vonulnak fel a vörös szőnyegen, hogy a bálllal megnyissák a Metropolitan Múzeum Divat Intézetének az éves kiállítást és támogatást gyűjtsenek a múzeum számára.
2024-ben a MET Gála dressz kódja az “Idő kertje” lesz, amelyet az angol író, J.G. Ballard azonos című novellája ihletett, amelyet az időtlen szépség illékony természetének szentelt. Az idei bál témája kapcsolódik a MEtropolotan Divat Intézetének “Csipkerózsikák: A divat ébredése” című kiállításához – egy olyan kiállítás, amely a MET Divat Intézet hatalmas gyűjteményének legfinomabb darabjaira összpontosít, “amelyek ábrázolásaikkal vizuáliasan a természethez kapcsolódnak”. A kiállítás május 10-től szeptember 2-ig lesz látható a Metropolitan Múzeumban.
A ma már fogalommá vált jótékonysági bálon, a MET Gálán a Metropolitan Múzeum számára gyűjtenek támogatást, az eseményen befolyt összeg pedig az intézmény éves költségvetésének jelentős részét fedezi.

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images, Jamie McCarthy/Getty Images, Steve Granitz/Getty Images, Taylor Hill/Getty Images