Hírek - 25. oldal

Mától csapdába eshetünk a mozikba
Mától csapdába eshetünk a mozikba
2024.08.01. - 14:00
M. Night Shyamalan forgatókönyvíró-rendező 1999-ben robbant be az azóta is felülmúlhatatlan Hatodik érzék című filmjével, és azóta jó pár csavaros forgatókönyvű, izgalmas és félelmetes filmje vált legendássá: neki köszönhetjük többek között “A sebezhetetlent”, a “Jeleket”, “A falut” és a “Széttörvet!”. Ma pedig megérkezett a hazai mozikba a legújabb filmje, “A csapda”.
CYRIL-t megihlett Teddy Swims slágere
CYRIL-t megihlett Teddy Swims slágere
2024.08.01. - 12:00
Teddy Swims, amerikai énekes-dalszerző, nagysikerű ’I’ve Tried Everything but Therapy (Part 1)’ című album igazi önismereti utazás, őszinte és mély gondolatokkal teli dalokkal. Az R&B, soul, country és pop stílusok elemeit ügyesen ötvöző előadó zenéjére olyan nagy művészek voltak hatással, mint Marvin Gaye, Stevie Wonder és Al Green, akiket Teddy még gyerekkoráben, édesapjának köszönhetően fedezett fel. Az albumról már több dalból sláger lett, alegutóbbi, a „The Door” pedig a felkapott ausztrál DJ-producer figyelmét is megragadta.
Forgalomkorlátozások lesznek péntektől a Sziget idején
Forgalomkorlátozások lesznek péntektől a Sziget idején
2024.08.01. - 10:00
Lezárják péntektől a Sziget fesztivál miatt a budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között – írja a BKK Info a honlapján. Szerdai tájékoztatásuk szerint a 226-os autóbusz rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik.
Teljes a STRAND Fesztivál programja
Teljes a STRAND Fesztivál programja
2024.08.01. - 08:17
Augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a MOL Nagyon Balaton programsorozat legfontosabb eseménye, a 12. STRAND Fesztivál. A szervező Weekend Event számos új helyszínt és meglepetést tartogatott az utolsó hetekre, amelyekről csak most adnak hírt: 25 helyszínen közel 200 program várja a fesztiválozókat Zamárdiban a víz partján. Idén a Balatonon csak a STRANDon lép színpadra Azahriah és a Halott Pénz. A teljesség igényével összeállított hazai koncertkínálat mellett a brit Chase & Status és Elderbrook, valamint a brazil szupersztár, Alok is szerepel a programban, de lesz podcast fesztivál és Tábortűz is akusztikus koncertekkel. Felépül a Balaton legmagasabb tornya, ahonnan a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba, STRAND ART címmel pedig kortárs képzőművészek és alkotásaik egész sora érkezik a fesztivál területére. A STRAND Fesztivál idén is a cirkusz világát idézi: a nagyszínpadon a fő fellépők előtt látványos produkciók láthatóak majd, a parton pedig bohócnak, artistának, gólyalábasnak, bűvésznek tanulhat bárki, aki kedvet érez hozzá. Szombaton egy rekord is megdőlhet a STRAND küzdőterén: Marics Peti vezetésével indul a vonatozás Demjén Ferenc ikonikus dalára, ami a decemberben mozikba érkező “Hogyan tudnék élni nélküled?” című romantikus zenés vígjáték előzeteseként, több ezer fesztiválozóval robog végig a Balaton partján. A MOL-Új Európa Alapítvány helyszínén civil szervezetek mutatkoznak be és számos előadás is várja a közönséget, a nagyszínpad előtti téren pedig éjfél után az ország legnépszerűbb házibuli-zenekarai koncerteznek. A legfontosabb helyszín természetesen most is maga a tó: a Balaton legszebb panorámájával vár mindenkit a STRAND Fesztivál augusztus 22. és 24. között Zamárdiban.
Lellei lett idén az év strandétele
Lellei lett idén az év strandétele
2024.08.01. - 08:00
Rekordszámú, negyven nevező közül a balatonlellei Mesés BBQ & Grill Bisztró báránnyal töltött szőlőleveles káposztája nyerte a Balatoni Kör tizedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét – áll a szervezők a szervezők közleményében.
Két ezustéremmel gazdagodtunk tegnap - ma tovább drukkolhatunk az olimpikonjainknak
Két ezustéremmel gazdagodtunk tegnap - ma tovább drukkolhatunk az olimpikonjainknak
2024.08.01. - 06:00
Tegnap huszonnyolc év után magyar csapatezüst született férfi kardban. A férfi kardozók a magyar küldöttség harmadik érmét szerezték Párizsban. Múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter harmadik lett, alig negyven perccel korábban pedig Milák Kristóf a második helyen végzett 200 méteres pillangóúszásban.
Mindent visz a szexmunkás és az oligarchaivadék szerelmének története
Mindent visz a szexmunkás és az oligarchaivadék szerelmének története
2024.07.31. - 14:00
Ebben a hónapban jött ki az Anora első tengerentúli előzetese – a drámai vígjáték Arany Pálmát nyert az idei cannes-i fesztiválon legjobb film kategóriában, és mindenki ódákat zeng róla.
Egyre többet mobilnetezünk külföldön
Egyre többet mobilnetezünk külföldön
2024.07.31. - 12:00
Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az NMHH legfrissebb, 2023 harmadik és negyedik negyedévét összefoglaló mobilpiaci jelentéséből, amely arra is rámutatott, hogy a magyarok külföldi mobilhasználata elsősorban a nyári szezonban kiemelkedő.
Újra k-pop együttes áll a Billboard albumlista élén
Újra k-pop együttes áll a Billboard albumlista élén
2024.07.31. - 10:00
A Stray Kids k-pop együttes, július 19-én megjelent, “ATE” című albumával a héten átvette a vezetést az amerikai albumlistán. Ez a fiúcsapat ötödik albuma, amely a lista élére került, így ők lettek az első olyan koreai fiúcsapat, amelynek minden korongja a Billboard 200 élén debütál.
Lady Gaga új albumon dolgozik
Lady Gaga új albumon dolgozik
2024.07.31. - 08:00
Lady Gaga legutóbbi 2020-ban jelentkezett új albummal nemrég azonban biztosította a rajongóit arról, hogy gőzerővel készül a “Chromatica” utódja. Gaga a napokban az Instagramon posztolt fekete-fehér fotókat, amint a stúdióban dolgozik.
Milák Kristóf ma aranyéremre esélyesként ugrik medencébe Párizsban
Milák Kristóf ma aranyéremre esélyesként ugrik medencébe Párizsban
2024.07.31. - 06:00
Az olimpia tegnapi versenynapján Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó -, Németh Nándor pedig a harmadik idővel a 100 m gyors döntőjébe. A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól. Ma szintén nem maradunk izgalmak nélkül, tovább szurkolhatunk az olimpikonjainknak, többek közt Milák Kristófnak, aki egyértelműen az aranyéremre esélyesként ugrik majd medencébe szerdán este.
Szegedre érkezik a svéd Rihanna
Szegedre érkezik a svéd Rihanna
2024.07.30. - 12:00
Vadiúj, idén napvilágot látott lemezével érkezik a Tisza-partra augusztus 28-án, a legnagyobb hazai nyárzáró fesztivál nyitónapján Zara Larsson, így a Coca-Cola SZIN látogatói hallhatják először Magyarországon élőben a svéd világsztár ’Venus’ című albumának dalait és persze a korábbi nagy slágereket is.