Hírek - 297. oldal

Kiderült melyik márka ér a legtöbbet
Kiderült melyik márka ér a legtöbbet
2022.01.26. - 15:00
Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2022-es Global 500 ranglistája alapján. A világ leggyorsabban növekvő márkáinak rangsorát TikTok vezeti.
Új dallal és divatszerződéssel indította az évet Maluma
Új dallal és divatszerződéssel indította az évet Maluma
2022.01.26. - 13:00
Az új felvétel címe, „Cositas de la USA“ ami annyit tesz „Apróságok az USA-ból” és azokra a kis ajándékokra utal, amelyeket az ember a szeretteinek visz, amikor visszatér a hazájába. A dalhoz klip is készült, amelyet Kolumbiában, Medellínben forgattak.
Me este: Rózsaszín Fények éjszakája - 100 nap múlva startol Budapestről a Giro d'Italia
Me este: Rózsaszín Fények éjszakája - 100 nap múlva startol Budapestről a Giro d'Italia
2022.01.26. - 11:05
Szerda este, száz nappal a magyarországi Nagy Rajt előtt 37 - köztük több hazai - város veszi fel virtuálisan a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny színét, a rózsaszínt. Budapesten, a Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli várja a sportág kedvelőit, akiket profi edzők invitálnak majd egy közös szabadtéri edzésre.
Egyre többen kételkednek Taylor Swift „önálló munkájában”?
Egyre többen kételkednek Taylor Swift „önálló munkájában”?
2022.01.26. - 09:00
Miután nemrég plágiumért citálták bíróság elé, most Damon Albarn, a Blur és a Gorillaz énekese nyilvánosan hangoztatta, hogy Tayol Swift nem maga írja a dalait. A nyilatkozatból Twitter-háború lett.
A héten nem lesz elég vastag a Balaton jege a korcsolyázáshoz
A héten nem lesz elég vastag a Balaton jege a korcsolyázáshoz
2022.01.26. - 07:00
Az elmúlt napok mínuszainak és szélcsendes időjárásának köszönhetően megindult a jégképződés a nyílt vízen is, de a feltámadó szél keddre több helyen is megnyitotta a jégfelületet - mondta Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője.
Charlie Puth végre előállt az új dallal
Charlie Puth végre előállt az új dallal
2022.01.25. - 15:00
Miután különböző videókkal hónapokig csigázta a TikTokon 15 milliós rajongótáborát, az énekes végre teljes valójában megmutatta a legújabb felvételét, amely a „Light Switch” címet kapta.
Felismerik barátaik hangját a vízilovak
Felismerik barátaik hangját a vízilovak
2022.01.25. - 13:00
A vizsgálat vezetője, Nicolas Mathevon, a Saint-Étienne-i Egyetem munkatársa szerint a vízilovak széles hangrepertoárral rendelkeznek: morgó, bömbölő, sikongató, ziháló, tülkölő hangokat adnak ki, mégis keveset tudni társas kommunikációjukról - írja a BBC.com. A szakértő szerint egymás felismerésének képessége támogatja az egyedek közti társas kapcsolatokat. A vízilovak kommunikációjának jobb megértése érdekében a francia kutató a mozambiki Maputo vadrezervátumban élő állatok hangját rögzítette. A felvett ziháló, tülkölő hangokat tavak partjáról visszajátszotta, hogy lássa, hogyan reagálnak rá más egyedek. Eredményeiről a Current Biology című tudományos lapban számolt be. Mathevon arra jutott, hogy a vízilovak meg tudják különbözteti a barátokat, szomszédokat és idegeneket a hangjuk alapján. Úgy véli, hogy azon túl, hogy megkülönböztetik a barátot az ellenségtől, az egyedek között is különbséget tudnak tenni - bár ebben nem lehetnek teljesen biztosak a kutatók. Az állatok észrevehetően agresszívabban reagáltak az ismeretlen vízilovak hangjára: gyorsabb, hangosabb és gyakoribb hangokat adtak ki, és gyakran mutatták be jellegzetes területvédő magatartásukat, a trágyapermetezést. Mathevon szerint fontos megismerni a vízilovak biológiáját és viselkedését ahhoz, hogy minél jobban el lehessen kerülni az állatok és az emberek közötti konfliktusokat. Az ismeretek segíthetnek a faj megőrzésében is, a vadon élő vízilovakat ugyanis gyakran költöztetik egyik helyről a másikra, hogy a lehető legegészségesebben tartsák a populációt. A kutatómunka arra inspirálhatja az állatvédelemmel foglalkozókat, hogy készítsenek felvételeket az áthelyezendő állatok hangjáról, hogy a helyi egyedek hozzájuk szokhassanak még a költözés előtt. A nílusi víziló (Hippopotamus amphibius) vadon még nem veszélyeztetett faj, de egyedszáma gyorsan csökken. Évente több száz ember halálát okozza vízilótámadás. Forrás: MTI Fotó: Pxhere
Nem válnak, szülők lettek
Nem válnak, szülők lettek
2022.01.25. - 09:00
Még novemberben a rajongók aggódni kezdtek, hogy kedvenc sztár-párjuk, Priyanka Chopra és Nick Jonas útjai külön válnak. Akkor ugyanis Priyanka törölte a Jonas nevet a közösségi oldalakról - ahol Priyanka Chopra Jonas-ként szerepelt. Ez az azonban csak egy tréfának bizonyult – sőt, valószínűleg akkor már tudta, hogy nemsokára gyerekük születik.
The Weeknd újabb rekordot döntött
The Weeknd újabb rekordot döntött
2022.01.25. - 07:00
A kanadai zenész úgy tűnik megállíthatatlan: ő lett a Spotify leghallgatottabb előadója az elmúlt két hétben, mégpedig a legújabb, „Dawn FM” című albumának köszönhetően.
Elhunyt Csollány Szilveszter
Elhunyt Csollány Szilveszter
2022.01.24. - 17:52
Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be.
Adele a könnyeivel küzdve kért bocsánatot a rajongóktól
Adele a könnyeivel küzdve kért bocsánatot a rajongóktól
2022.01.24. - 15:00
Az énekesnő kénytelen volt lemondani a Las Vegas-i koncertsorozata nyitóshow-ját, mert nem sikerült befejezni időben az előkészületeket. Ennek fő oka, hogy a stáb nagy részét ledöntötte a koronavírus.
Tom Brady befejezi?
Tom Brady befejezi?
2022.01.24. - 13:00
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a következő szezonban is játszik-e majd az NFL sztárja, Tom Brady, a Tampa Bay Buccaneers 44 éves irányítója, aki címvédő csapatával vasárnap, a rájátszás második körében búcsúzott a Los Angeles Ramsszel szemben.