Hírek - 55. oldal

Isten éltesse Enrique Iglesiast!
Isten éltesse Enrique Iglesiast!
2024.05.08. - 10:00
A multi platinalemezes, Grammy és Latin Grammy-díjas énekes-dalszerző, a Billboard szerint minden idők legnagyobb latino énekese ma ünnepli 49. születésnapját. Enrique Iglesisis kilencéves korától Miamiban él, apja a világhírű spanyol Julio Iglesias spanyol énekes, édesanyja Isabel Preysler modell és televíziós személyiség. Enrique azonban sikeresen kilépett szülei árnyékából és saját jogán vált igazi sztárrá. Mára nem csak az egyik az egyik legkedveltebb spanyol előadó, hanem minden idők legjobb latin énekese. Természetesen Enrique szerette volna “lekörözni” édesapját, de elmondása szerint nagyon fontos számára az apai támogatás.
Ma van a magyar kézműves fagylalt napja
Ma van a magyar kézműves fagylalt napja
2024.05.08. - 08:00
Május 8-án ünnepeljük a Fagyinapot, mégpedig azért mert ez a dátum hasonlít a legjobban a fagylaltra: az V. hónap “V”-je a tölcsérre, a 8-as pedig két egymásra rakott gombócra emlékeztet – írja az ezenanapon.
Német hackerek próbáltak Taylor Swift koncertjegyeket lopni
Német hackerek próbáltak Taylor Swift koncertjegyeket lopni
2024.05.08. - 06:00
A hackerek megpróbáltak online jegyeket lopni Taylor Swift európai turnéjának koncertjeire, mjd továbbértékesíteni azokat – idézte a Eventimet a DPA hírügynökség.
Azahriah is Artisjus díjazott
Azahriah is Artisjus díjazott
2024.05.07. - 14:00
Idén is kiosztották könnyű- és komolyzenei kategóriákban az Artisjus-díjakat: összesen tizenhárom zeneszerző, szövegíró munkáját ismerték el. Tabár István életműdíjat kapott a szerzői egyesülettől, a többi könnyűzenei kategóriában Kovács Adrián, Schwarcz Ádám – Beton.Hofi, Baukó Attila – Azahriah, Cseri Hanna – cserihanna) és Szirmai Marcell – Pogány Induló vehették át a díjat május 6-án a Magyar Zene Házában.
Igazi sztárvirágzás volt a tegnap esti MET gálán
Igazi sztárvirágzás volt a tegnap esti MET gálán
2024.05.07. - 12:00
Van aki komolyan vette, van aki tágabban értelmezte a Metropolitan Múzeum hagyományos jótékonysági báljának dresszkódját, ami idén “Az Idő Kertje” volt. Egy azonban bitos, az év egyik legjelentősebb divateseményén a hírességek újra lenyűgözték a (divat)világot – jelentették a világ hírügynökségei. A jótékonysági MET Gálát New Yorkban minden évben, hagyományosan május első hétfőjén rendezik, ami idén május 6-ra esett.
Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi
Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi
2024.05.07. - 10:02
Az Oktatási Hivatal, az OH a honlapján kora délelőtt azt írta, hogy matematikából középszinten 1140 helyszínen 69 047 vizsgázó – közülük 2043 fő angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven – , emelt szinten 119 helyszínen 6616 vizsgázó – közülük 152 fő angol, francia, horvát, német, orosz vagy spanyol nyelven – tesz érettségi vizsgát.
Visszatérhetnek a TikTokra a nagy slágerek
Visszatérhetnek a TikTokra a nagy slágerek
2024.05.07. - 08:00
A Universal Music Group és a TikTok bejelentette, hogy új licencszerződést kötöttek, amely visszahozza a kiadó dalait és zenei sztárjait a közösségi média platformra, egyben nagyobb védelmet biztosít a zenészeknek számára a mesterséges intelligenciával szemben- számolt be az Associated Press.
Mihez kezd egy kislány a szupererejével?
Mihez kezd egy kislány a szupererejével?
2024.05.07. - 06:00
Optimisták a filmipari szakemberek a Képzeletbeli barátok című vígjáték jövőjét illetően, 40 millió dollár feletti amerikai nyitó hétvégét jósolnak neki. Ez rendkívül szép eredmény lenne májusban, a főszezon előtt, olyan film esetében, amely nem valamilyen bejáratott franchise része, tehát nem folytatás vagy előzményfilm. A gondos felmérések szerint a családi, élőszínészes-animációs film bemutatása elé nagy várakozással tekintenek a gyerekek, a szülők és általában a 17-34 év közötti korosztály tagjai, akik a multiplexek látogatóinak zömét alkotják.
Balázsék újra Roadshow-ra indulnak
Balázsék újra Roadshow-ra indulnak
2024.05.06. - 10:11
Magyarország elsőszámú rádiója, a Rádió 1, idén is autóba ülteti a leghallgatottabb rádiós műsor sztárjait, kamionra pakolja a technikát, és a Master Good, a Burger King és a Dreher 24 támogatásával újra nekivág az országnak!
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen
2024.05.06. - 10:00
A fiatalok 72 százaléka szerint fontos a rendszeres testmozgás , de csak mindegyik ötödik sportol- többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.
Megkezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi
Megkezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi
2024.05.06. - 09:10
Megkezdődött hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsga, utóbbiból csak középszintű vizsga tehető – közölte az Oktatási Hivatal, az OH) délelőtt.
Dua Lipa új albumát a szingliség inspirálta
Dua Lipa új albumát a szingliség inspirálta
2024.05.06. - 08:00
Végre megérkezett a pop koronázatlan királynője, Dua Lipa harmadik nagylemeze, a “Radical Optimism”, amelyr 11 dal került fel. Az énekesnő egyedüllétét hangsúlyozó album első felvétele beszédesen az „End Of An Era” (azaz: egy éra vége) címet viseli és olyan slágerek gyűjteménye, mint a „Houdini”, a „Training Season” és az „Illusion”. Dua „pszichedelikus popként” írja le új lemezét, megjegyezve róla, hogy „olyan kiállások és különféle hangzások keveréke ez, amit ha csukott szemmel hallgatsz, akkor egy kész, vizuális világ tárul eléd”.