Olivia Rodrigo az„év nője” a Billboard szerint

2022.02.08. - 09:00
A kétség kívül rendkívül sikeres évet maga mögött tudó énekesnő a Billboard magazin szerint 2021-ben kiérdemelte az „év nője” címet. Az ezzel járó díjat Olivia Rodrigo márciu 2-án Los Angelesben veheti át.
Olivia Rodrigo az„év nője” a Billboard szerint

„A történetmesélő és dalszerző tehetsége tette az egyik legizgalmasabb és leghitelesebb új előadóvá, azok közül, akik az utóbbi években feltűntek a zenei szcénán. A szívügyekről, féltékenységről, a felismerésről szóló érzelemdús dalai segítségével minden generációval kapcsolatot tudott kialakítani, ami hozzájárult ahhoz, hogy újonnan bemutatkozó előadóként hihetetlen sikereket érjen el a slágerlistákon. Izgalommal teli tisztelettel adózom a rendkívüli hangjának, valamint annak, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen erős hatást tudott gyakorolni a rajongókra világszerte” – mondta Hannah Karp, a Billboard magazin szerkesztőségének vezetője.

Olivia Rodrigo számára a “Drivers License” című dal és Sour című bemutatkozó albuma hozta meg a sikert, 2021-ben. A lemez a Rolling Stone magazin szerint 2021. legjobb albuma volt, és a New York Times is a tavalyi év legjobb zenei anyagai közé sorolta. A fiatal énekesnő a Billboard magazin számos slágerlistáját vezette tavaly, köztük a legjobb nemzetközi előadóét, a legjobb új előadóét, valamint három Hot 100 lista legsikeresebb előadója lett tavaly – a kislemez, az előadói – és dalszerzői 100-as lista tavalyi összesítésének élén is ő áll.

A Sour az Egyesült Államokban női előadó bemutatkozó albumaként történelmet írt a legtöbb audio streameléssel valamint 385 millió streammel rekordot állított fel a Spotfy-on, mint a megjelenése hetében legtöbbet hallgatott album női előadótól. A lemezen hallható mind a 11 dal bekerült a Billboard Hot 100 listájának 30-as mezőnyébe – ezzel Olivia Rodrigo lett az első énekesnő és a negyedik előadó, aki 11 vagy több dallal képviseltette magát a százas lista top 30 felvétele közt.