Öt perces állótapssal fogadták Harry Styles és Florence Pugh filmjét Velencében

2022.09.06. - 14:00
Az Olivia Wilde rendezte „Don’t Worry Darling”, magyar címén „Nincs baj drágám” című produkciót a Velencei filmfesztivál versenyen kívüli programjában mutatták be. A film vetítését hatalmas várakozás előzte meg, csakúgy, mint Harry Styles érkezését a fesztiválra.
Öt perces állótapssal fogadták Harry Styles és Florence Pugh filmjét Velencében

A „Nincs baj drágám” vetítést követően a közönség öt percen át állva tapsolta meg a produkciót és az alkotókat. A film bemutatóját nagy érdeklődéssel várták Velencében, és a sikeres premier után valószínűleg a mozik közönsége világszerte alig várja, hogy láthassa.

Az 50-es években, Amerikában játszódó thriller a Truman Show egyfajta modernizált változata is lehetne, amelyre hatottak M. Night Shyamalan filmjei és a Fekete tükör című sci-fi sorozat. Természetesen a film mellett az egyik főszereplő, Harry Styles is több rajongót vonzott a 79. velencei filmfesztiválra: „Harry, Harry, Harry” kiabálták több tucatnyian a vörös szőnyeg mellől, amikor az énekes – színész vonult végig rajta. Styles egyébként többször megállt, hogy autogramot adjon és beszélgessen a rajongóival.
Több tinédzser már korán reggel letáborozott a vetítés helyszíne mellett, nehogy elszalasszák a kedvencüket, aki vízitaxin érkezett a film sajtótájékoztatójára, amelyen a másik főszereplő Florence Pugh nem vett részt. A színésznő csak a bemutatónál csatlakozott a kollégáihoz, köztük a rendező Olivia Wilde-hoz, aki nem mellesleg egy ideje Harry Styles barátnője.

„Minden metafora, Victory paradoxona az, hogy minden, ami szép, az gonosz” – mondta Olivia Wilde. Ez a mozis szórakozás most olyan, mint a „trójai ló”, amelynek rá kell vennie a nézőket arra, hogy elgondolkodjanak – tette hozzá s rendező, aki elárulta azt is, hogy a filmben a hatalom és az azzal való visszaélés, valamint a férfiak nők feletti hatalmaskodásának témáját is szerette volna körbejárni.

A filmben a fiatal pár, Alice (Florence Pugh) és Jack (Harry Styles) boldogan élnek Victory-ban egy kisvárosban, amelyet egy titokzatos üzletember építtetett a sivatag közepén. A szomszédaihoz hasonlóan Alice hétköznapi életet él és megvan mindene ahhoz, hogy boldog legyen Jackkel, aki szorgalmasan dolgozik – Alice csak azt nem tudja, hogy mit… A boldogsághoz és anyagi biztonsághoz Victory-ban csak egy feltételt kell teljesíteni: a lakosai nem hagyhatják el a város határát. Egy tabu, amit Alice saját szakállára megszeg…
Victory titkára hamarosan a magyar mozikban is fény derül: a „Nincs baj drágám” hazai bemutatója szeptember 22-én lesz.

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images, Vittorio Zunino Celotto/Getty Images