Queen Bey 43!

2024.09.04. - 09:38
A huszonkétszeres Grammy-díjas Beyoncé Giselle Knowles 1981. szeptember 4-én született.
Queen Bey 43!

A ma születésnapos Beyoncet nem véletlenül tartják minden idők egyik legsikeresebb női előadójának. Több mint 100 millió albuma kelt el világszerte, 22 Grammy-szobrocska tulajdonosaként pedig a neves elismerés legtöbbet díjazott női előadója.

Napjaink egyik legnépszerűbb énekesnőjét, Beyoncet már gyerekkorában vonzották a művészetek és a színpad –  művészeti iskolákba járt, gyakran lépett fel iskolai versenyeken, rendezvényeken zenés-táncos produkciókkal.  Az 1990-es években robbant be a köztudatba a kor egyik legsikeresebb lánycsapata, a Destiny’s Child tagjaként. Beyonce ma már több mint sikeres szólókarrierrel büszkélkedhet és majdnem mindent elért, amit a showbizniszben lehet. A zenéjére hatással volt többek közt Prince, Aretha Franklin, Whitney Houston, Janet Jackson, Selena, Mariah Carey, Michael Jackson, Mary J. Blige, Diana Ross, Donna Summer és Tina Turner is, akivel később, a 46. és az 50. Grammy-díjátadón is közösen lépett fel.

Első szólóalbuma 2003-ban jelent meg, az évek során nem csak zenészként bizonyított – énekesi karrierje mellett több mozifilmben is szerepelt, köztük a Rózsaszín párducban, és a  Dreamgirls-ben.  És ez nem minden! Beyonce sikeres üzletasszony, harcos polgárjogi aktivista.

Beyoncé legújabb albuma, “Cowboy Carter”, igazi meglepetés volt a rajongók számára, hiszen a popdíva most először merészkedett a country zene világába. A “Cowboy Carter” debütálása óta hatalmas sikernek örvend, és az első helyen nyitott a country zenei listákon, bizonyítva, hogy Queen Bey ebben a műfajban is otthonosan mozog.  A kritikusok és a rajongók egyaránt dicsérik az énekesnőt, amiért merészen kísérletezett ezzel az új zenei iránnyal. Beyoncé egyedi hangjával és energikus előadásmódjával új színt vitt a country zenébe, ami sokak számára frissítően hatott. Az albumon több híres country zenész is közreműködött, köztük Willie Nelson és Dolly Parton, akik hozzájárultak a dalok hitelességéhez és mélységéhez. A “Cowboy Carter” nemcsak a country közönséget hódította meg, hanem Beyoncé régi rajongói számára is egy új, izgalmas zenei élményt nyújtott. Az album sikere újra bebizonyította, hogy Beyoncé képes folyamatosan megújulni, és minden műfajban képes kimagasló teljesítményt nyújtani.

Férjével, Jay-Z-vel több mint 16 éve házasodtak össze, 2012 januárjában született meg első közös gyermekük, Ivy Blue Carter. 2017. február 1-én Instagram oldalán jelentette be, hogy ikreket vár – Rumi és Sir ma már 7 évesek.