Részletek láttak napvilágot Avicii halála előtt írt naplójából

2022.01.06. - 13:00
A naplórészletekben a tragikusan fiatalon elhunyt Dj többek közt az alkohol- és kábítószer függőségével vívott harcáról is őszintén ír. És olvashatjuk a halála előtti napon született bejegyzését is.
Részletek láttak napvilágot Avicii halála előtt írt naplójából

A TMZ arról számolt be, hogy a naplójába feljegyzett gondolatokat Avicii közvetlenül a halála előtt írta, azelőtt, hogy 2018 áprilisában véget vetett volna az életének. A naplórészletek a Tim – Avicii: Hivatalos életrajz című könyvben jelentek meg. Az elvonó alatt született bejegyzéseiből kiderül, hogy a Dj számára a rehabilitációs klinikán töltött napok tűntek a leggondtalanabbnak.

„Ez az én igazi vakációm, akármilyen nyomasztónak is hangzik” – jegyezte le a naplójába Tim Bergling, vagy ahogy a világ ismerte, Avicii.

A zenész őszintén írt arról is, milyen nehéz harcot vív a drog – és alkohol függőséggel; hogy egyes orvosok ragaszkodtak ahhoz, hogy legalább egy évre teljes mértékben mondjon le az italról, más szakértők pedig azt tanácsolták, hogy „ésszel” és mértékkel ugyan, de fogyaszthat alkoholt és kábítószereket – ő pedig csak az utóbbiakra hallgatott.

„A lélek ledobja magáról a burkot, mielőtt minden újra kezdődne” –írta a naplójába Avicii egy nappal a halála előtt.

A svéd DJ és producer 2018. április 20-án egy pénteki napon hunyt el , 28 évesen Omanban, ahol a barátaival nyaralt. Halálának körülményeiről még ma is ellentétes vélemények vannak, de a hivatalos hírek szerint öngyilkosságba hajszolta a folyamatos megfelelési kényszer, a lámpaláz és a depresszió.

Avicii a svéd elektronikus zenei szcéna egyik legtehetségesebb képviselője volt. Kétszer is jelölték Grammy-díjra, a Sunshine és a Levels című dalaiért. A Billboard és az MTV Europe több elismerését is elnyerte . Halála előtt pár nappal Avicii (01) című albumát jelölték Billboard zenei díjra a legjobb dance/elektronikus zenei lemez kategóriájában.

Avicii halála előtt évek óta súlyos betegségekkel küzdött, többek között hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett alkoholproblémái miatt, többször volt turnéi közben kórházban, de úgy vélte, ebben a szakmában nem lehet nemet mondani, így volt olyan hónap, amikor minden este fellépett, éjszakázott, napközben pedig stúdiózott. 2016. augusztusában búcsúzott el végleg közönségétől, ugyanis visszavonult a turnézástól. De a zenélést nem hagyta abba.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!