Rihanna lesz a Super Bowl félidei show-jának fellépője

2022.09.26. - 12:00
Jövőre, február 12-én,  az Arizonai Glendale-ben a State Farm Stadiumban rendezik az 57. Super Bowl-t. Az amerikai futball bajnokság, az NFL döntőjének mindössze 15 perces félidejében tartott koncert a legnézettebb zenei esemény világszerte. Rihanna egyszer már visszautasította a lehetőséget, hogy fellépjen a Super Bowl-on, most azonban úgy tűnik kötélnek állt.
Rihanna lesz a Super Bowl félidei show-jának fellépője

A félidei show produceri feladatait ellátó, Jay Z által alapított Rock Nation a közleményében „generációja tehetségének” nevezte Ririt, aki „szerény körülmények közül érkezett ugyan, de minden egyes lépésével felülmúlj a várakozásokat. Egy ember, aki Barbados kicsike szigetén született, és akiből a valaha volt egyik legnagyszerűbb művész vált. Valaki, aki a maga erejéből ért el mindent az üzleti életben és a szórakoztatóiparban egyaránt.”

Rihannát 2019-ben egyszer már felkérték, hogy lépjen fel a Super Bowl félidejében, ám akkor az énekesnő visszautasította a megkeresést. Riri így akarta kifejezni szolidaritását a San Francisco 49ers játékosával, Colin Kaepernickkel, aki a meccsek előtt, az amerikai himnusz alatt letérdelve tiltakozott a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen – ezzel a gesztusával azóta egész mozgalmat indított el a sportvilágban.

Azzal, hogy jövőre mégis énekel a Super Bowl félidejében, Rihanna többek közt olyan nevek társaságába kerül, mint Prince, The Rolling Stones, Paul McCartney, a U2, Michael Jackson, Madonna, Bruce Springsteen, Beyoncé, a Coldplay, Katy Perry, Bruno Mars, Jennifer Lopez, Shakira, The Weeknd Eminem, Mary J Blige, Justin Timberlake, Kendrick Lamar vagy a Maroon 5 – akik már mind felléptek a NFL döntőjének félidei showjában.

Fotó: Paras Griffin/Getty Images