Rihanna megint zenetörténelmet írt

2024.06.06. - 10:00

Riri már hivatalosan is a legsikeresebb szóló női előadó, aki a legtöbb, gyémánt minősíésű slágerrel büszkélkedhet. Idén újabb 4 kislemeze lett platinalemez, amivel összesen hétre nőtt a több mint tízmilliős példányszámban elkelt kislemezeinek száma.

Rihanna megint zenetörténelmet írt

Május 31-én az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége, a RIAA megerősítette, hogy Rihanna immár 7 gyémánt minősítésű kislemezzel: az “Umbrella”, a “We Found Love (feat. Calvin Harris)”, a “Stay”, a “Love the Way You Lie”, a “Needed Me”, a “Work” és természetesen “Diamonds” is gyémátntlemez.
A barbadosi énekesnő az X -en, a korábbi Twitteren számolt be büszkén a legújabb teljesítményéről: “nincs visszaút” -írta Rihanna a RIAA gratulációját megosztva.

https://x.com/rihanna/status/1796653462060400935/photo/1

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége olyan kislemezeknek ad gyémántlemez minősítést, amelyből 10 millió példányt adtak el.
A Forbes magazin szerint korábban a legtöbb gyémánt minősítésű kislemezt birtokló női előadó Katy Perry volt, akinek a “Firework”, a “Dark Horse”, a “Roar” és a “California Gurls (feat. Snoop Dogg)” című slágerei kaptak platinaminősítést. Perry 2023 júniusában Lady Gagát körözte le, aki addig három platina kislemezzel rendelkezett a “Bad Romance”, a “Just Dance” és “Poker Face” érte el a tízmillió eladott példányt.