Selena Gomez belépett a milliárdosok klubjába

2024.09.11. - 12:00
Selena Gomez nem csak előadóművészként, de üzletasszonyként és influenszerként is sikeres.
Selena Gomez belépett a milliárdosok klubjába

Selena Gomez elsősorban színésznőként és énekesnőként ismert, de legnagyobb anyagi sikereit azonban nem ezen tevékenységeinek köszönheti. Nemrég pedig ő lett a legfiatalabb amerikai, aki nem gazdag felmenőinek köszönhetően, hanem önerejéből vált milliárdossá.

A Bloomberg szerint Selena vagyonának értéke már eléri az 1,3 milliárd dollárt, ami az Egyesült Államok egyik legfiatalabb milliárdosává teszi, aki nem örökölte a pénzét. Gomez bevételei egy részét a kamera előtt, énekesnőként illetve különböző kereskedelmi márkákkal való együttműködésekből szerezte. Partnerei közé tartozik a Puma, amellyel állítólag 30 millió dolláros szerződése van, és a Coach, amelytől 10 millió dollárt kapott.

Ami a hatalmas népszerűségnek örvendő, „Gyilkos a házban” című sorozatot illeti – amelynek már az ötödik évada készül – abból Gomez “mindössze” 6 millió dollárt keres évadonként.

A vagyonát azonban nagyrészben saját, öt évvel ezelőtt alapított  kozmetikai márkája, a Rare Beauty sikerének köszönheti. A márka tinédzserek és influencerek körében elért népszerűsége komoly bevételeket hozott Selena Gomez számára, és hozzájárult, hogy multimilliomosból milliárdossá váljon.

A Bloomberg becslései szerint a 32 éves Gomez összvagyona a Rare Beauty-beli részesedéséből, valamint filmes, televíziós, zenei, ingatlan- és reklámbevételeiből származik, amelyek gyakran az Instagram profilján is megjelennek, ahol 424 millió követője van. Valójában ő a harmadik legtöbb követővel rendelkező ember a közösségi hálón Cristiano Ronaldo és Lionel Messi után.