Star Wars és Batman filmek jelmezei és díszletei is aukcióra mennek

2024.10.15. - 16:00
1800 tételre lehet licitálni november 14. és 17. között a „Propstore” aukciósház filmes árverésén. A tárgyak előzetes becsült összértéke meghaladja a 13,1 millió dollárt.
Star Wars és Batman filmek jelmezei és díszletei is aukcióra mennek

Az aukción számos díszlet és jelmez lesz elérhető olyan híres filmekből, mint a James Bond – vagy a Harry Potter-sorozat. De nagy valószínűséggel a Star Wars relikviák iránt lesz a legnagyobb a kereslet.

A „Star Wars” első filmjében, az „Új Reményben” használt rohamosztagos sisak értéke, az előzetes becslések alapján 326 900 és 654 000 dollár között mozog. „Ez egy rendkívül ritka tárgy” – kommentálta a Propstore munkatársa.

Yoda botja, amelyet az „A Birodalom visszavág” és „A Jedi visszatér” című filmekben használt(ak), szintén kalapács alá kerül, csakúgy, mint Batman jelmeze, amelyet Michael Keaton viselt a „Batman visszatér” című filmben, Daniel Craig James Bond öltönye a „Skyfallból”, Michael J. Fox dzsekije a „Vissza a jövőbe 2”-ből, Russell Crowe sisakja a „Gladiátor” című filmből, a „Sikoly” maszkja, valamint Elizabeth Taylor ruhája, valamint Richard Burton Marcus Aurélius-harci páncélja a „Kleopátra” című filmből.

📷 Andrew Matthews/PA Images/Getty Images