Szombaton tartják a Felelős Állattartás Napját

2024.05.02. - 12:00

A Rex Kutyaotthon Alapítvány immár 7. éve rendezi meg az általa életre hívott Felelős Állattartás Napját. Az ingyenes családi rendezvényt a Rex Állatszigeten tartják május 4-én, szombaton.

Szombaton tartják a Felelős Állattartás Napját

Az Alapítvány élen jár a szemléletformálásban. Több mint három évtizede oktatják a gyermekeket a felelős állattartás alapszabályaira. A tavalyi évben közel 1500 óvodás és kisiskolás vett részt tematikus programjaikon.
Az árva állatok elhelyezése és rehabilitációja mellett, az Állatsziget kiváló helyszín az élővilág megfigyelésére és a társállatok megismerésére is. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a terület fokozatosan szépül, bővül. Jelenleg a vadudvar átépítése folyik, ahol még több hazai állatfaj megismerésére nyílik majd lehetőségük a látogatóknak, illetve itt kerül kialakításra az állatsimogató is.
A Felelős Állattartás Napja fókuszában természetesen az állatok állnak. Igyekeztünk olyan programokkal készülni, amelyek az egész család számára szórakozva tanulást jelenthetnek.
Az egész napos rendezvényen többek között lesznek kutyabemutatók, lovas foglalkozások, kincskereső játék, interaktív élő állatos gyermekelőadás, postgalambbemutató és még macskakávéZoo is.
Napközben 12.30-16.00 óra között fél óránként kennellátogatások indulnak, ahol a gondozók kíséretében megtekinthetők a gazdára váró kutyák.

Dr. Király Péter a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója elmondta: „Gőzerővel épül a Felelős Állattartás Háza is. Reményeink szerint ezen a helyszínen lehetősége lesz a családoknak, az óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt arra, hogy tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül ismerjék meg a felelős állattartást.
Célunk, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén. ”

Aki szeretne belepillantani a Rex Alapítvány tevékenységébe és terveibe, szeretettel várjuk május 4-én, 10.00 és 17.00 óra között a Felelős Állattartás Napján, a Rex Állatszigeten (1048 Budapest, Óceánárok utca 33.).
A részletes program a rex.hu honlapon található: https://rex.hu/hu/esemenyek/rendezvenyek/fan-2/ 

Fotó: Pexels/Ilargian