Szuperkollaboráció született: The Weeknd és Madonna közös dallal jelentkezett

2023.06.05. - 06:00

The Weeknd nem más zenei nagyságot, mint Madonnát kérte fel, hogy dolgozzanak együtt „Popular” című legújabb single-jén, amelyben a rapper Playboi Carti is szerepet vállalt. A dal az HBO „The Idol” című új sorozatának tegnapi premierepizódja előtt debütált.

Szuperkollaboráció született: The Weeknd és Madonna közös dallal jelentkezett

A “Popular” a film “Double Fantasy” című főbetétdalát követi, amelyet Th Weeknd Future-rel közösen jegyez, és amelyet a Coachella fesztiválon a Metro Boomin szettjében hallhatott először a közönség. A “Double Fantasy” azóta a 18. helyet foglalja el a Billboard Hot 100 listáján. Az Idol Vol 1 című teljes filmzenei album pedig június 30-án jelenik meg.

Áprilisban Abel Tesfaye -vagyis The Weknd- feltöltött egy fotót Madonnáról az Instagramra, majd kollégáival, Lily-Rose Deppel, Jenny-vel a BLACKPINKből, valamint Troye-al és Moses-szel együtt, a 2023-as Cannes-i filmfesztivál idején teaserként megosztotta a dalt . Egy friss interjúban, amelyet Zane Lowe-nak, az Apple Music 1 számára adott, The Weeknd azt mondta, Madonna a “legjobb előadó” ehhez a dalhoz.

“Mindig is szerettem volna együtt dolgozni Madonnával és producerként jegyezni egy albumát… vagyis természetesen társproducerként dolgozni rajta” – mondta a kanadai zenész-dalszerző. “Ő egy remek víziókkal bírő, rendkívül kreatív személy, én pedig csak része szeretnék lenni a világának, és létrehozni egy klasszikus Madonna albumot. Mindig is ez volt az álmom, és remélem, hogy a “Popular” csak a kezdet ” – vallotta be Abel „The Weeknd” Tesfaye.

Fotó: Pari Dukovic, Frazer Harrison/Getty Images