Szurkoljunk a magyar olimpikonoknak - mutatjuk, ma kikért izgulhatunk

2024.07.30. - 06:00

Sem a női kardozók, sem az úszók nem tudtak bravúrt bemutatni a párizsi olimpia hétfői versenynapján. A női vízilabdaázóink viszont megszerezték az első győzelmüket, a férfi kézilabdázóink pedig Argentínát győzték le.  Az ökölvívóknál Kovács Richárd is remekelt  és egyetlen siker választja el az éremtől. Ma folytatódik a hazai sportolók szereplése Párizsban – drukkoljunk nekeik!

Szurkoljunk a magyar olimpikonoknak - mutatjuk, ma kikért izgulhatunk

Tegnap, a hétfői versenynapon a  magyar női vízilabda-válogatott viszont megszerezte első győzelmét a párizsi olimpián, mivel 12-7-re nyert Kanada ellen a csoportkör második fordulójában, hétfőn.
A találkozót Garda Krisztina vezetésével a negyedik negyedben döntötte el végleg a magyar együttes, amelynek legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta volt három-három góllal.
A magyaroknak – akik az első fordulóban 10-8-ra kikaptak Hollandiától – most három nap pihenőjük lesz, pénteken Kína ellen folytatják szereplésüket, a csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar férfi kézilabda válogatott, szintén remek játékkal, 35-25-re győzött hétfőn Argentína ellen a párizsi olimpia férfi kézilabdatornáján, a csoportkör második fordulójában. magyarok szombaton 35-32-re kikaptak Egyiptomtól. A második fordulóban aratott sikerüket követően szerdán Norvégia, pénteken a világbajnok Dánia, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaország válogatottja ellen lépnek pályára. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

Az ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd remek teljesítménnyel, 5-0-s pontozással lépett túl az ausztrál Harry Garside-on, negyeddöntőbe került, és egyetlen siker választja el az éremtől.

Aazonban sajnos voltak kudarcok is a tegnapi versenynapon Párizsban.

A csapatban kétszeres világbajnok Szűcs Luca úgy végzett a hetedik helyen, hogy két szép győzelem után a negyeddöntőben 15-12-es vereséget szenvedett a hazai közönség biztatását élvező, csapatban olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes Sara Balzertől. Márton Anna – aki három éve Tokióban negyedik volt – ezúttal nyolcadikként zárt, három sikert követően a negyeddöntőben simán, 15-7-re kikapott a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlantól.
A 13. helyezett Pusztai Liza ugyanilyen arányban szenvedett vereséget Mártontól a nyolcaddöntőben. A tőröző Dósa Dániel első mérkőzésén, a 32 között hiába vezetett 13-10-re, végül 15-14-re alul maradt az egyiptomi Abdelrahman Husszein Tolbával szemben, és összesítésben 17. lett.
A medencében Jackl Vivien 400 méter vegyesen maradt el a remélt idejétől, és ugyanúgy 14. lett, mint Sárkány Zalán 800 méter gyorson.

Ma természtesen tovább folytatódnak a megmérettetések az olimpián, ahol ma értük drukkolhatunk:

 

Így alakulnak a magyar vonatkozású események a mai, keddi versenynapon:

Így alakulnak a magyar vonatkozású események a mai, keddi versenynapon:

CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)
10.00: női 63 kg Özbas Szofi  és férfi 81 kg Ungvári Attila – mérkőzések a negyeddöntőig
16.00: NŐI 63 KG ÉS FÉRFI 81 KG – vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

EVEZÉS (Vaires-sur-Marne-i evezős pálya)
10.30: férfi egypár, negyeddöntő, 3. futam Pétervári-Molnár Bendegúz

KÉZILABDA Dél-párizsi 6-os Aréna
női csoportmérkőzés, B csoport, 3. forduló:
16.00: MAGYARORSZÁG-Angola

ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):
20.32: férfi 80 kg, nyolcaddöntő, Akilov Pylyp-Olekszandr

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)
11.00: előfutamok – férfi 200 m pillangó Márton Richárd, Milák Kristóf, férfi 100 m gyors Németh Nándor, női 1500 m gyors Jackl Vivien
20.30: elődöntők, döntők – férfi 100 m gyors (ed, Németh Nándor?), férfi 200 m pillangó (ed, Márton Richárd?, Milák Kristóf?)

VÍZILABDA (Vizes Központ)
férfi csoportmérkőzés, B csoport, 2. forduló:
21.05: MAGYARORSZÁG-Spanyolország

David Ramos/Getty Images