Tavaly a TikTok volt a legnépszerűbb online „úti cél” a világon

2022.01.06. - 15:00
A Cloudflare, internet-biztonsági cég adatai szerint a népszerű video megosztó alkalmazás, a TikTok több látogatót vonzott 2021-ben, mint a Google keresője.
Tavaly a TikTok volt a legnépszerűbb online „úti cél” a világon

A BBC oldalán elérhető adatok szerint a TikTok még 2021. februárjában megelőzte népszerűségben és látogatottságban a Google keresőt és három hónapon át tartotta az elsőségét, majd júniusban újra a legnépszerűbb alkalmazás lett, augusztustól pedig stabilan tartja magát az első helyen.

Két éve még a Google állt az élen az online „terek” népszerűségi listáján, a top 10-be pedig ott volt többek közt a TikTok, az Amazon, az Apple, a Facebook, a Microsoft és a Netflix.

A Cloudflare évente, a webes forgalmat követő Cloudfare Radar segítségével állítja fel a legnépszerűbb online „úti célok” rangsorát.

A szakemberek szerint az egyik meghatározó ok, amiért a TikTok egyre többeket vonz nem más, mint a pandémia. Az emberek a koronavírus leküzdésére hozott korlátozások miatt sokkal több időt töltenek otthon, és a már ismert lehetőségek mellett újabb és újabb módot keresnek a kikapcsolódásra. 2021. közepéig a TikTok alkalmazását több mint hárommilliárd alkalommal töltötték le. A Bytedance nevű kínai cég tulajdonában lévő TikTok közösségi oldalnak egyébként világszerte több mint egymilliárd aktív felhasználója van.

Fotó: SOPA Images /Getty Images