Taylor Swift bebetonozta magát a Billboard albumlista élén

2024.05.29. - 12:00

Az amerikai énekesnő, Taylor Swift, ötödik hete vezeti a Billboard 200-ot, “The Tortured Poets Department” című albumával. Swift jelenleg Európában turnézik, a világkörüli “Eras” turnéja részeként. A koncertkörút 2023 márciusában indult Egyesült Államokból és idén, május elején ért az öreg kontinensre.

Taylor Swift bebetonozta magát a Billboard albumlista élén

Taylor Swift április 19-én adta ki a “The Tortured Poets Department” című albumát. Ez az első album, amely öt héten keresztül a “Billboard” lista élén áll, Morgan Wallen country énekes “One Thing at a Time” című albuma után, amely körülbelül egy évvel ezelőtt ért el hasonló eredményt.

Az amerikai albumlista második helyén Billie Eilish “Hit Me Hard and Soft” című albuma áll. Az énekesnő ezen a héten debütált a listán. A május 17-én piacra dobott zenei anyagból 339 000 ekvivalens példányt fogyott a megjelenése hetében.
Billie Eilish nemrég bejelentette, hogy világkörüli turnéra indul az ú album népszerűsítésére- A turné a tervezek szerint szeptember 29-én kezdődik Kanadában, és 2025 júliusáig tart.

A Billboard 200 harmadik helyezettje Morgan Wallen “One Thing at a Time” című albuma, a negyedik a rapper, Gunna “One of Wun” címet viselő korongja, amely a héten két helyet rontott az előző héthez képest. A Top 5-öt Future és Metro Boomin közös albuma, a “We Don’t Trust You” zárja, egy amely egy pozícióval esett vissza az elmúlt hét napban.