Taylor Swift belépett a leggazdagabbak klubjába

2024.04.04. - 10:00

Taylor Swift énekesnő csatlakozott Elon Muskhoz a világ leggazdagabb embereinek listáján – írja a BBC. Az amerikai énekesnő először került fel a Forbes magazin milliárdos listájára – a vagyonát 1,1 milliárd dollárra becsülik.

Taylor Swift belépett a leggazdagabbak klubjába

Taylor Swift, aki az első előadó lett a Grammy történetében, aki négy egymást követő évben nyerte el a legjobb albumnak járó díjat, és tavaly januárban- Midnights című albumával –  megdöntötte Elvis rekordját, mint a legtöbb hetet #1 pozícicióban töltő előadó a Billboard albumlistáján, most újabb sikert könyvelhet el – igaz, nem zenei téren, de a zenének  köszönhetően. Swift egyébként 2023. októberében vált hivatalosan milliárdossá, az Eras turné bevételének és a zenei katalógusa értéknövekedésének köszönhetően. Swift az első zenész, aki kizárólag a dalaiból és a fellépéseiből gyűjtött vagyona alapján kerül fel a listára.

A Forbes magazin szerint a 2024-es milliárdos listára 2781 név szerepel – 141-gyel több, mint tavaly, és 26-tal többet, mint a korábbi rekord, amelyet 2021-ben állítottak fel.

Az első helyen, körülbelül 233 milliárd dolláros vagyonnal, a LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) vezérigazgatója, Bernard Arnaul, áll akit Elon Musk és Jeff Bezos követ. De a listán ott találjuk a ChatGPT megalkotóját, Sam Altmant is, akinek a vagyonát 1 milliárd dollárra becsülik.

A Forbes idei milliárdos listáján 13 híresség szerepel, közülük George Lukas a legvagyonosabb, a zenei világból azonban Taylor Swift mellett, csak Jay Z és Rihanna mondhatja magát milliárdosnak.