Taylor Swift és Post Malone a legtöbb MTV VMA jelöléssel

2024.08.08. - 14:02

Az MTV a héten nyilvánosságra hozta a közelgő MTV VMA díjátadó teljes jelöltlistáját, amelyet Taylor Swift vezet, összesen 10 jelöléssel, a második Post Malone 9 jelöléssel. Mindketten elsősorban a “Fortnight” című duettjüknek köszönhetően kerültek a lista élére. A kollaborációk kategóriában Malone egy másik slágerduettel is szerepel,  “I Had Some Help”-el, amelyet Morgan Wallen countryénekessel készített.

Taylor Swift és Post Malone a legtöbb MTV VMA jelöléssel

Swift második éve dominál az MTV videós díjainak jelöltje közt. Az énaekesnő”The Tortured Poets Department” című albuma vezető kislemeze, a “Fortnight” nyolc jelölést kapott, többek között az év videója, az év dala, a legjobb kollaboráció, a legjobb rendezés, a legjobb operatőri munka, a legjobb vágás és a legjobb vizuális effektek kategóriákban. Taylor Swiftet emellett az év előadójának és a legjobb pop előadónak is jelölték. Tavaly 9 díjat nyert el a 11 jelölésből, köztük az év előadója és az “Anti-Hero” videója kapcsán is.

Iidén összesen 29 előadót jelöltek MTV VMA díjra. A 2024-es MTV Video Music Awards jelöltjei között van még Ariana Grande, Eminem és Sabrina Carpenter, akik hat-hat jelölést kaptak, míg Megan Thee Stallion és SZA öt-öt jelöléssel szerepelnek. LISA, Olivia Rodrigo és Teddy Swims négy-négy jelöléssel zárták a listát.

A rajongók már szavazhatnak is kedvenc kategóriáikra a vote.mtv.com oldalon augusztus 30-ig. Az idei díjátadót élőben közvetítik a New York-i UBS Arénából szeptember 10-én, helyi idő szerint 20:00 órától.

Astrida Valigorsky/Getty Images