Taylor Swift kirobbanthatatlan a Billboard éléről

2024.07.10. - 10:00

Az énekesnő tizenegyedik egymást követő hete vezeti a Billboard albumlistáját a “The Tortured Poets Department” című korongjával, amely ezzel utolérte Swift két másik albumát, az “1989”-et  és a “Fearless” -t.

Taylor Swift kirobbanthatatlan a Billboard éléről

Ha az énekesnő legújabb zenei kollekciója, a “The Tortured Poets Department” eléri a tizenkettedik hetet a csúcson, akkor ez lesz album női előadótól, amely ilyen teljesítményt ért el a Billboard albumlistáján, amióta Adele 21 című albuma2011 és 2012 között, 24 nem egymást követő héten vezette a Billboard 200-ot.
Emellett a “The Tortured Poets Department” az első női előadó által jegyzett album is, amely 11 egymást követő hetet töltött az első helyen, amióta Whitney Houston a “Több mint testőr”  filmzenéjével 13 egymást követő hétig volt a csúcson – összesen 20, nem egymást követő hetet töltött a listavezető helyen, 1992 decemberétől 1993 márciusáig.
Taylor Swift karrierje során összesen 80 hetet töltött a Billboard 200 élén, amellyel megdöntötte saját rekordját a szólóelőadók között. A második helyen Elvis Presley áll 67 héttel a #1 pozícióban.

A Billboard albumlista második helyét ezen a héten Morgan Wallen country énekes foglalja el a „One Thing at a Time” című albummal, amellyel múlt héten a harmadik helyen volt.
A rapper Megan Thee Stallion a harmadik helyet szerezte meg új albumával, a „Megan”-nel.
Billie Eilish és a „Hit Me Hard and Soft” továbbra is a negyedik, míg a Top 5-öt Chapel Roan zárja, a „The Rise and Fall of a Midwest Princess” című albumával.
A  Top 10 -es mezőny Morgan Wallen „Dangerous: The Double Album”, Peso Pluma „Exodo”,  Shaboozey „Where I’ve Been”,  Noah Kahan  „Stick”és Beyoncé „Cowboy Carter” című albumaival egészül ki.