Taylor Swift megint rekordot döntött

2024.04.23. - 10:00

A pénteken megjelent “The Tortured Poets Department” című album még aznap több mint 300 millió streamet generált a Spotifyon, és ezzel az egy nap alatt legtöbbet hallgatott albummá avanzsált a zenemegosztó platformon.

Taylor Swift megint rekordot döntött

„Történelemi tény! 2024. április 19-én Taylor Swift „The Tortured Poet Department” című albuma lett a Spotify történetében az első olyan lemez, amely 300 millió streamet ért el egy nap alatt” – írják a zenemegosztó platform közleményében.

Az album vezető kislemeze, a “Fortnight”, amelyben az amerikai rapper, Post Malone is közreműködik, szintén rekordot döntött, és a legtöbbet hallgatott dal lett egy nap alatt.

Taylor Swift 11. stúdióalbuma a „The Tortured Poets Department” igazi meglepetést okozott a rajongóknak, azzal, hogy a 16 számból álló gyűjtemény a megjelenésének napján, éjfélkor, egy 31 felvételből álló dupla albummá vált. Taylor Swift ugyanis „az utolsó percben”  még egy, 15 dalt felvonultató  albumot osztott meg, amely  a „TTPD: The Anthology. A The Tortured Poets Department” címet kapta.

Az új album(ok) első 16 felvétele Taylor gondolatait tükrözi, azok valódi, legőszintébb, drámai és ellentmondásos formájában. A “The Tortured Poets Department” olyan témákat fed fel, mint a belső konfliktus és a bonyolult érzelmi világ, a szövegekben pedig egy kaotikus gondolatáramot találunk, amelyen Swift ezerféle vágyat és dühöt átélve vergődött át.
Az album megjelenése kapcsán az énekesnő elmondta, hogy a lemez  “új alkotások antológiája, amely egy tiszavirág életű és sorsfordító pillanathoz kapcsolódó eseményeket, nézeteket és érzéseket tükröz. Egy olyan pillanatot, ami egyszerre volt boldog és fájdalmas.”

A gyűjtemény második részére, a „TTPD: The Anthology. A The Tortured Poets Department” -re, az új dalok mellett, olyan exkluzív bónusz felvételek kerültek fel, amelyek a korábbi bejelentés szerint csak a vinyl formátumon kaptak volna helyet, mint például a “The Black Dog”, “The Albatross”, “The Bolter” és “The Manuscript”.