Taylor Swift új albuma mindössze egy hét alatt zenetörténelmet írt

2024.04.29. - 08:00

A legújabb Taylor Swift album, a “The Tortured Poets Department”, az első olyan album lett, ami egy héten belül több mint 1 milliárd streamet ért el a Spotify-on. A korong április 19-én jelent meg, és már akkor rekordot állított fel, a zenemegosztó platform történeténben, 300 millió streammel egy nap alatt.

Taylor Swift új albuma mindössze egy hét alatt zenetörténelmet írt

A „The Tortured Poets Department”, Taylor Swift 11. stúdióalbuma, amelynek a Fortnight című kislemeze, amelyben az amerikai rapper, Post Malone is közreműködik, egy nap alatt a Spotify legtöbbet hallgatott dalává vál. A 16 számot tartalmazó, új Taylor Swift album megjelenése után néhány órával a pop sztár bejelentette az album kibővített verziójának érkezését is, további 15 dallal, aminek a „The Anthology” címet adta.

Megjelenése óta a „The Tortured Poets Department” több mint 1 milliárd streamet gyűjtött a Spotify-on, amivel az egyik legtöbbet hallgatott zenei kollekcióvá vált a platform történetében -írja a Billboard.

Taylor Swift új albumával halmozza a rekordokat: az Apple Music-nál, a megjelenése első 24 órában a „The Tortured Poets Department” több streamet ért el, mint bármely más pop album a platform történetében. Az első négy napban pedig 800 000 példányban kelt el az album vinyl verziójából.

Ezzel Taylor Swift megdöntötte saját rekordját a legtöbb eladott lemez terén – túlszárnyalva a 693 000 elkelt példányt az „1989 (Taylor’s Version)”-ből, még a megjelenése első hetében.