The Weeknd ugrik be Ye helyére a Coachellán – de nem enged a honoráriumból

2022.04.08. - 14:01
A Page Six értesülései szerint a kanadai zenész ultimátumot adott a fesztivál szervezőinek, hogy ha nem fizetik ki a  8.5 millió dolláros gázsit, amit Ye-nek ígértek, visszamondja a fellépését. A  főszervező, Philip Anschutz ugyanis állítólag vonakodott ugyanannyit fizetni The Weekndnek, mint amennyi Ye - vagyis Kanye Wes t -  szerződésében állt.
The Weeknd ugrik be Ye helyére a Coachellán – de nem enged a honoráriumból

Annak ellenére, hogy The Weekend nagyon gyorsan reagált, és hajlandó volt kisegíteni a „headliner mínuszba” kerültt Coachella szervezőket, Philip Anschutz spórolni akart a költségeken és 1-2 millió dollárral kevesebbet szeretett volna fizetni a kanadai zenésznek. A Page Six forrása szerint, a Ye gázsija már szerepelt a fesztivál költségvetésében, így a megspórolt összeg a szervezők zsebében, illetve Anschutz  cégénél maradt volna.

A sportszerűtlen hozzáállás után, The Weeknd figyelmeztette Anschutzot , hogy ha nem kapja meg azt a honoráriumot, amiről Ye-vel megállapodott, nem lép színpadra. A Coachella főszervezője végül nem akarta megkockáztatni, hogy még egy headliner visszamondja a részvételt, így ígéretet tett a teljes összeg kifizetésére.

Kanye West – aki már Ye néven él– alig két héttel a fesztivál előtt mondta le a szereplését – bennfentesek szerint azért, mert a botrányok után volt feleségével, Kim Kardashiannal és új barátjával, Pete Davidsonnal távol akar maradni a nyilvánosságtól, illetve be akar vonulni egy klinikára, hogy a bipoláris zavarát kezeltesse.

Fotó: Pari Dukovic